Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tamara Kerković: Knjaževac na mapi nasilja u Srbiji

Predsednica GrO Dveri Niš Tamara Kerković izjavila je da Dveri pružaju punu podršku organizatorima protesta #1od5miliona u Knjaževcu nakon što je jedan od organizatora protesta divljački prebijen i nakon što je predsednik opštine Knjaževac uputio pretnje drugom organizatoru protesta „Za Knjaževac bez straha“.

„Gospodina Dalibora Stanojevića pretukao je član obezbeđenja predsednika opštine „Bane Biceps“,  dok su prvog čoveka Milana Đokića brojni prisutni bukvalno držali kako ga i on naočigled brojnih svedoka ne bi tukao. Sve se dešava na proslavi Dana opštine Knjaževac. To je slika koja je paradigma ove vlasti. Istovremeno dok se otima od ljudi koji ga drže predsednik opštine preti drugom organizatoru protesta administratoru Dveri Saši Ilijiću, jer je kako kaže ‘pokrenuo lavinu’.“, rekla je gospođa Kerković.


Jasno je šta je motiv. A to je da je strah i histerija zbog izraženog nezadovoljstva naroda postali očigledni. Nakon šest meseci protesta vlast pokazuje nervozu i nasiljem odgovara na zahteve građana.
Ovo nije prvo nasilje koje vlast sprovodi nad svojim političkim neistomišljenicima. Ni u Srbiji ni u Knjaževcu. Prebijanje organizatora protesta #1od5miliona u Žitorađi je recept koji je sada kloniran u Knjaževcu. Sada reč je o fizičkom nasilju nad Daliborom Stanojevićem  i verbalnom nasilju i zastrašivanju Saše Ilijića.


„Tri puta uništavanje kancelarije Dveri, pretnje smrću Bošu Obradoviću, crtanje mete na celu članovima pokreta Dveri , obeležavanje članova Dveri kao fašista je autoprojekcija koja pokazuje pravu sliku ove vlasti . Predsednik države koji je tražio sto mrtvih Muslimana za jednog ubijenog Srbina, je očito lekcije reinženjeringa istine učio i naučio od monstruoznih scenarista sa Markala i iz Račka“, istakla je gospođa Kerković.


Ona je u ime Dveri tražila neopozivu smenu predsednika opštine Knjaževac bez obzira na istinu koju utvrdi tužilaštvo. I sam ovakav incident na proslavi najvažnijeg dana građana Knjaževca je više nego dovoljan razlog za smenu. Onaj koji je tu da štiti sve građane ih bije na proslavi opštine. Dveri poručuju Knjaževčanima da se ne boje.


 

OO Dveri Knjaževac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: