Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tamara Milenković Kerković: Zone slobode u Nišu prerastaju u pokret za bojkot

Predstavnici Saveza za Srbiju u Nišu zajedno su, na Konferenciji za novinare, konstatovali da je Savez za Srbiju doneo odluku o neučestvovanju na narednim izborima i proglasili su bojkot nastupajućih lažnih izbora u Nišu.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković, predsedavajuća SZS u Nišu i potpredsednica Dveri istakla je da cilj Saveza za Srbiju jesu fer i pošteni izbori. „Takvih uslova danas nema. Zato pristupamo bojkotu kao sredstvu da do tih uslova dođemo. Namera nam je da kroz kampanju bojkota potpuno delegitimišemo totalitarni režim Aleksandra Vučića. Na takav korak nas obavezuje i Sporazum sa narodom koji je potpisalo preko 200.000 građana. Tačka dva tog sporazuma glasi: Obavezujemo se da, sve dok se ne ispune traženi uslovi da izborni proces bude slobodan pošten, na eventualnim izborima nećemo učestvovati. Pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata takvih „izbora“ smatraćemo aktom rušenja ustavnog poretka; takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti. „ – istakla je Kerković.


Ona je istakla da posle jedanaest meseci od osnivanja Saveza za Srbiju Niš, petnaest protesta i šesnaest Zona slobode u Nišu sadašnja faza borbe protiv nenarodnog režima zahteva Bojkot.


„Ovde u Nišu nova faza borbe zahteva da Zona slobode preraste u novi format okupljanja, u pokret za Bojkot 2020 i mi ćemo naše akcije usmeravati u tom okviru. Ovom novom formatu već se pridružio niški SDS. U tu borbu Savez za Srbiju Niš poziva sve opozicione partije, građanska udruženja, nevladine organizacije, sindikate, profesionalna i strukovna udruženja, akademsku javnost, studente, istaknute umetnike i intelektualce grada Niša kojih ima i koji se još uvek ne oglašavaju, kao i sve građane Niša, da nam se pridruže kako bismo se u najkraćem roku oslobodili režima koji je uništio Niš. Mi ćemo stvoriti akciono jedinstvo svih opoziciono deklarisanih aktera koje će prerasti u širok narodni pokret koji će učiniti kraj ličnoj vlasti Vučića.“ – rekla je potpredsednica Dveri.Info služba Dveri


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: