Српски Покрет Двери - Лого
Search
Tanasković: Nastavlja se progon funkcionera Dveri

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković govorio je o nastavku političkog progona funkcionera Dveri od strane tužilaštva, sudova, policije, pa čak i ljudi iz kriminalne sredine po nalogu vrha SNS.

„Mi smatramo da su svi funkcioneri Dveri na slobodnoj listi za lov i odstrel od strane prethodno navedenih institucija i da vlast ne čini ništa da se to spreči. Protiv nekoliko funkcionera vode se procesi, naše kancelarije su na više mesta napadane, a vlast na to ne reaguje“, kazao je Tanasković.


On je takođe ukazao na to da su mnogi mislili da preteruje kada je optužio vlast da vodi političko suđenje protiv njega u Čačku, ali on je naveo niz činjenica koje govore u prilog tome.


„Činjenica je da su prvobitnu optužnicu morali da koriguju na sugestiju suda. Takođe činjenica je da se događaj za koji mi se sudilo ne može okarakterisati kao nasilničko ponašanje u smislu zakonskih odredbi. I činjenica je da je Ivana Kostić (aktuelni javni tužilac u Čačku) imenovana na tu funkciju tek nakon što je podigla optužnicu protiv mene, a da je gospodin Vladan Filipović, sudija postupajući, dobio unapređenje kada je brzo i ekspresno završio presudu“, rekao je Tanasković.


Tanasković je ukazao na to da je sada na redu novo političko suđenje protiv njega, jer su Aleksandar Maksimović i Igor Trifunović navodno oštećeni, jer je on na sednici 11. jula 2018. godine poslao poljubac Igoru Trifunoviću, što i sam tvrdi da je tačno, ali su slagali da je pretio i to niko nije video osim njih samih.


Zbog svega navedenog Tanasković je optužen za teže remećenje javnog reda i mira i ugrožavanje spokojstva građana, iako je sednica bila kasno uveče i nije bilo kamera, već samo po neki odbornik. On je podsetio da je zamenik javnog tužioca u Čačku Jelena Ćurčić supruga čoveka uhapšenog u akciji protiv automafije i da ima sumnju i saznanja iz druge ruke da ona ima dogovor da u zamenu za pokretanje ovog postupka puste na slobodu njenog supruga.


 


GrO Dveri Čačak


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: