Tribina na Voždovcu:  Dveri su jedini autentični porodični pokret

Juče u organizaciji opštinskog odbora Dveri na Voždovcu, održana je tribina o dešavanjima u Narodnoj skupštini, nasilju koje sprovodi vladajuća većina nad poslanicima Dveri, kao i o drugim političkim aktuelnostima.

Tribina je održana u mesnoj zajednici „Mitrovo brdo“, a na tribini su govorili narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo.


Poslanici su govorili o njihovom radu  u Narodnoj skupštini, o zakonskim rešenjima i amadmanima koje su Dveri predlagale, ali i o samim dešavanjima u Skupštini. Govorili su i o konkretnim merama porodične politike za koje se pokret zalaže.
Najpre je Marija Janjušević posetila prisutne građane da je Narodna skupština dom svih građana, na šta sadašnja vlast često zaboravlja. Govorila je i o migrantskoj krizi i izrazila zabrinutost zbog neodgovorne politike koju zastupa vlajuća većina kada je ova kriza u pitanju.


Poslanica je naglasila da su Dveri jedini autentični porodični pokret.


„Mi smo zapravo i ušli u politiku kako bismo sačuvali najveći kvalitet našeg društva, a to je porodica.“ – kazala je Janjušević.


Ona se osvrnula i na lažne optužbe koje dolaze od strane vlasti da članovi Dveri “biju žene”.


„Takve laži veoma lako padaju kada vi sednete i porazgovarate sa nekim, onako na pristojan način, kad vas upozna ko ste, šta ste, za šta se zalažete.“- istakla je Marija.
Narodni poslanik Srđan Nogo istakao je glavne probleme funkcionisanja države, naručito problem pravosuđa i naglasio da će za sve probleme u državi neko morati da odgovara.


Podsetio je i na to da je 44% sudija izjavilo u anonimnoj aketi da su određene odluke donosili pod pritiskom, a i na to da je 88% njih izjavilo da ne veruje sudstvu, što nam samo po sebi govori o velikom problemu u kom se pravosuđe nalazi.


On smatra kako je najbitnije da se reafirmiše ideja u politici.


„Da naspram sada vladajućeg, isključivo materijalnog ineteresa koji postoji u politici, nametnemo povratak ideje, jer je ideja najmoćnija stvar. Moramo vratiti ljudima veru u ideju slobode, ideju mogućnosti da se ima država u sopstvenim rukama, reafirmacija državih institucija i odgovornost za sve one koji su nas doveli u ovo stanje.“- kazao je Nogo.


U punoj sali MZ „Mitrovo brdo“ poslanici su posle tribine razgovarali sa prisutnim građanima. Građani su u neformalnom razgovoru imali prilike da pitaju poslanike sve što ih interesuje u vezi sa samim radom pokreta, kao i o lokalnim pitanjima i problemima.

 


Info služba Dveri