U Ljigu snimaju ptice u reci umesto sednica SO Ljig!

Nastavlja se medijski mrak uprkos ugovoru sa TV Telemark.

Na početku nedavno održane 8. sednice SO Ljig, pojavio se kamerman sa kamerom koja nije bila uključena. Kratko se zadržao, a umesto TV prenosa ili bar snimka sednice, građani koji koriste internet, na jutjub i fb stranici Ljig Info mogli su da vide prilog u kome zamenik sekretara ukratko prepričava tok sednice, naravno onako kako to vlastima odgovara!

Ovakvo vređanje inteligencije i omalovažavanje odbornika i građana je nečuveno i predstavlja vrhunski bezobrazluk lokalne vlasti! To što su loša vlast i što imaju katastrofalne rezultate, što se i potvrdilo na pomenutoj sednici, skrivanjem istine od naroda neće se popraviti. Naprotiv!

Pri tome, od narodnih para opština Ljig svakoga meseca plaća preko 222.000 dinara (bez PDV) TV Telemark po osnovu Ugovora o pružanju usluga informisanja! Ima li važnije informacije za građane opštine Ljig od toga ko i kako odlučuje  u njihovo ime, od toga kako se puni i troši budžet? Ili je ipak važnije umesto sednice SO Ljig snimati ptice u reci Ljig? Pozivamo i prozivamo predsednika SO Ljig, Gorana Milovanovića, koji je odgovoran za javnost rada lokalne skupštine, da javno kaže građanima po čijem nalogu nema direktnih TV prenosa, niti snimaka sednica? Ko je taj ko se usuđuje da građanima uskrati pravo na informisanje, a uzima im svakoga meseca pare iz džepa za tu svrhu?

Postavljamo pitanje šta građani dobijaju za taj novac kojim se plaća (dez)informisanje? U čijem je to interesu? U interesu naroda svakako nije. Sakrivanje vlasti u medijskom mraku samo povećava štetu koju nanose naprednjaci, socijalisti i Ljajićevi omladinci koji  vladaju u Ljigu. Nije interes naroda da plaća lične i stranačke promocije lokalnih političara na vlasti. Za tu vrstu usluga neka se uhvate za svoje džepove, koji su ionako prepuni.

 

Informativna služba Dveri u Ljigu