Српски Покрет Двери - Лого
Search
Više od 20.000 građana na večerašnjem protestu “Stop krvavim košuljama”

Više od 20.000 građana okupilo se večeras u Beogradu na protestu “Protiv nasilja – Stop krvavim košuljama”.

Okupljanje je počelo u 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde su se građanima obratili akademik Dušan Teodorović i glumac Tihomir Stanić, a potom je organizovana šetnja od platoa do zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije, zatim Skupštine Srbije i zgrade Radio televizije Srbije.


Na čelu kolone je bio velik transparent “Stop krvavim košuljama”, a okupljeni su nosili i transparente “Jedan od pet miliona”, “Počelo je”, “Dosta majmunisanja ovako više ne može”. Duvalo se u pištaljke, a delili su se i bedževi i flajeri sa natpisom “Počelo je”.


Među građanima su bili i predstavnici opozicionih stranaka Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Miloš Jovanović, Boško Obradović, Vuk Jeremić…


Kolona se zaustavila i ispred RTS-a, gde  je puštana špica za “Dnevnik”, a potom i glasovi spikera RTS-a koji govore isključivo o aktivnostima Aleksandra Vučića. Kod RTS-a je transparent “Stop krvavim košuljama” zamenjen transparentom “Jedan od pet miliona”.


Lider Levice Srbije Borko Stefanovićkoji je sa dvojicom aktivista napadnut nedavno u Kruševcu, simbolično je predao belu košulju poslanicima ispred Skupštine Srbije, kako bi poručio da “srpski narod ne želi da živi u krvavim košuljama”.


Na kraju protestne šetnje, obratila se aktivistkinja Jelena Anasonović:


“Aleksandre Vučiću, da li si nas prebrojao? Dobro nas slušaj, jer imamo nešto da ti poručimo: Tražimo da se otkriju nalogodavci pokušaja ubistva Borka Stefanovića, ali i počinioci i nalogodavci svakog napada na svakog novinara, aktivistu civilnog društva, političkog aktivistu, na svakog građanina koji misli drugačije od režima! Tražimo da se otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića”, poručila je Anasonović i dodala – “nas ipak ima više”.


 

Izvor: Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: