Vladajuća skupštinska većina odlučila da pokloni niški aerodrom

Danas, 22. juna je Nišu, nakon tromesečne parlamentarne krize i pretećeg uvođenja privremenih mera, skupštinska većina sa 44 glasa „za“ i 5 „protiv“, u ponovljenom glasanju uz odbijanje predloga opozicije za glasanje prozivkom, doneta oduka da se Aerodrom prenese u svojinu i na upravljanje Republici.

Nastavak sednice je umesto 15 dana nakon njenog održavanja 10.aprila održan dva i po meseca nakon njenog početka, telefonskim zakazivanjem, i ona je održana uz jak mere obezbeđenja.


Na zakazani protest građanske inicijative „Ne damo niški Aerodrom“, članovi SP Dveri Niš učestvovali su, i ovoga puta, bez stranačkih obeležja, jer je ovaj građanski pokret od samog početka protesta odbijao svaku saradnju sa opozicionim strankama u Nišu.


Slogan „Jači od vlasti, jači od opozicije“ pokazao se međutim , slabim da okupi kritičnu masu građana. Protest su organizatori  okončali već u 10 sati a građanima su jake policijske i snage komunalne policije zabranile ulazak na inače „javnu“ sednicu. 


Za odluku o poklanjanju niškog Aerodroma „Konstantin Veliki“ glasali su odbornici SNS, SPS, JS, PUPS, Pokreta socijalista i Ruske stranke.


 

Informativna služba Dveri