Za jelku ima para, za decu u vrtićima nema

Posledice naprednjačke vlasti u Čačku osećamo svakodnevno. Nedavna nabavka novogodišnje jelke od 30.000 evra nije jedini dokaz bahatosti i rasipništva Srpske napredne stranke na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem.

Osim očigledne štete koju nanose građanima Čačka kroz izvlačenje para iz budžeta grada i davanja njihovim partijskim firmama, što je kupovina jelke očigledan primer zbog čega smo zajedno sa drugim kolegama iz opozicije podneli krivičnu prijavu, gradska vlast je odlučila da dodatno zavuče ruke u džepove građana Čačka tako što je cene boravka dece u vrtićima povećala za 1.600 dinara po detetu.


Imajući u vidu da su upravo na prošloj sednici Skupštine grada na kome su odbornici vlasti glasali za povećanje cene boravka dece u vrtićima istovremeno doneli odluku o obrazovanju Saveta za populacioni politiku, dolazimo do zaključka da gradonačelnik i njegovi koalicioni partneri misle da se Čačani „zakopčavaju na leđa“. Dok se dr Slavica Dragutinović bavi novom definicijom porodice po kojoj ona treba da uključi i decu sa genima troje roditelja jer je za nju porodica utemeljena na bračnoj zajednici muškarca i žene prevaziđena i diskriminatorska, narodni poslanik Marko Parezanović „podupire“ svoju tetku (ostali ugroženi građani neka se sami podupiru) i dok čekamo da kandidat vlasti za direktora „Zračka“ reši problem sa radnim iskustvom kako bi postao direktor, mi se polako pretvaramo u grad staraca iz koga nije otišao samo onaj koji nije mogao.


Pozivamo Čačane da ne dozvole da o njihovoj sudbini odlučuju partijski paraziti koji vrhunac bavljenja politikom vide u ličnom bogaćenju  i obezbeđivanju  samo svojih  porodica, da ne dozvole da se samo zid tetke Marka Parezanovića podupire već da se svi ugroženi građani obezbeđuju i da ne zaborave zbog koga danas plaćaju veće cene vrtića i ko njihovim parama plaća jelku od 30.000 evra. Pozivamo i naše privrednike da imaju u vidu ko ih ucenjuje, jer ova medijska predstava Aleksandra Vučića će se završiti onoga trenutka kada se ucenjivačima kaže NE, a namučeni kažu DOSTA.


 

Informativna služba Dveri Gradske organizacije Čačak