Српски Покрет Двери - Лого
Search
Za plate članova Veća na Zvezdari godišnje ode 27 miliona dinara

Odlukom da sednice odborničke grupe Saveza za Srbiju organizuju i održavaju na otvorenom kako bi javnost i građani celovito, tačno i blagovremeno bili obavešteni o stvarnim problemima i planovima za njihovo rešavanje, danas je počela nova faza rada na Zvezdari. Na konferenciji za medije se javnosti obratila i Radmila Vasić, odbornik OO Dveri Zvezdara.

Radmila Vasić kazala je da je opštinski budžet Zvezdare povećan za 200 miliona dinara od kada je SNS na vlasti, a da građani nikakav boljitak nisu osetili.


„Poseban problem su članovi Veća. Opština Zvezdara ima maksimalan broj članova Veća – 13. Godišnje se za njihove plate troši 27 miliona dinara. Neki članovi Veća su se promenili, tako da smo imali i člana Veća koji se istovremeno bavio i keteringom, pa vam je poznat i slučaj trovanja dece na opštini Zvezdara, a dotični je isporučivao hranu vrtićima i školama. Takođe imamo člana Veća koji ima privatnu građevinsku firmu i prihvatio je da bude član Veća i zaposleni na opštini Zvezdara, a bavi se građevinskim sektorom, što je sukob interesa i kršenje zakona u najmanju ruku“, istakla je Vasić.


Ona je dodala da je posebna stavka za koju se sumnja da se preko nje izvlači novac iz opštine Zvezdara je stavka koja karakteriše izdvajanje sredstava za održavanje nekategorisanih puteva.


„Za te puteve se 2016. godine izdvajalo oko milion dinara, a pre toga mnogo manje, jer mi na opštini Zvezdara nemamo mnogo nekategorisanih puteva. Da bi 2018. godine bilo potrošeno 70 miliona i to imate u izveštaju budžeta. Ove godine je predviđeno oko 67 miliona dinara. Za taj novac smo mogli da asfaltiramo većinu puteva na opštini Zvezdara“, zaključila je Vasić.


Na konferenciji za medije su se takođe obratili i drugi predstavnici Saveza za Srbiju, predsednik GrO Beograd Nove stranke Nikola Jovanović i predsednik GrO Beograd Demokratske stranke prof. dr Dragoslav Šumarac.


 

Info služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: