Zbog lošeg rukovođenja, sve više mladih odlazi iz Medveđe

Zbog toga što se ogroman novac ulaže za renoviranje objekata, koji su u relativno dobrom stanju, a ne za zapošljavanje i programe podrške samozapošljavanja, smatraju u povereništvu Srpskog pokreta „Dveri“ u Medveđi, sve više mladih odlazi iz ovog mesta.

Iako se u Medveđi sprovodi projekat zapošljavanja mladih i obrazovanih, kažu u povereništvu ove stranke, za njegovu realizaciju izdvojeno je svega 5 miliona dinara, dok se za rekonstrukciju zgrada izdvaja i do 10 puta više novca.


Neravnomerno raspoređivanje i loše rukovođenje novcem svih građana, smatraju u Pokretu, dovodi do toga da sve više mladih ljudi odlazi iz ovog mesta, bez namere da se ikada vrati.


Za adaptaciju zgrade Opštine i renoviranje Doma zdravlja potrošiće se veliki novac. Da li ovako razorena opština, koja naglo gubi svoje stanovništvo, sme ovakav luksuz da priušti sebi, a da pritom ne zaposli nijednog mladog čoveka, niti to planira da uradi? – pitaju se u Pokretu.


Za ovakvo stanje, kako kažu, odgovoran je predsednik Opštine, koji urušava smisao postojanja te funkcije, baveći se trivijalnostima, a ne stvarima važnim za sve građane.


Predsednik Opštine bavi se trivijalnostima i banalnostima u vidu krečenja zgrada, renoviranja zgrada, pravljenja obilaznica. Ako je to osnovna funkcija postojanja institucije predsednika Opštine, onda bi tu funkciju mogao da obavlja bilo ko – kažu u Pokretu Dveri.


Dodaju i da će, ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi, već devastirana opština na jugu Srbije, nestati.


 

Izvor: Južne vesti