Српски Покрет Двери - Лого
Search

Зорана Михајловић где год прође ту трава више не расте. Ово је постала заједничка особина свих функционера СНС. Само да тога буде свестан и народ што пре или нас неће бити!

       САНУ је данас организовао научни скуп на тему “Пројекат Јадар шта је познато“, на коме би требало да се чују различита пре свега научна и стручна мишљења на тему колико је отварање рудника и геолошка истраживања важно за Србију и у којој мери ће променити ток историје саме Србије као земље. Двери би поздравиле овакве скупове у земљи која има слободу говора али у овом тренутку без слободе медија, без демократије, без слободе изношења сопственог мишљења без последица, у овом тренутку позивамо на опрез јер у време власти СНС-а, СПАС-а, СПС-а све је усмерено на штету грађана ове земље и саме земље.

Први доказ за то је да Удружења која се противе било кавим геолошким истраживањима и отварању рудника на њиховим плодним њивама и воћњацима нису ни позвана да учествују и дају своје мишљење о томе, већ је под притиском јавности САНУ дозволио обраћање од свега 5 минута и то на крају овог научног скупа, када главни учесници и промотери отварања рудника: Влада Републике Србије на челу са премијерком Аном Брнабић и председником Александром Вучићем, које на овом скупу представља ресорна министарка Зорана Михајловић и сама копманија Рио Тинто неће бити ту да чују њихов став и мишљење. О уважавању грађана нема ни говора!

Због чега онда овај скуп организује САНУ, овако висока и важна Установа Републике Србије? Да ли ће се чути глас разума (глас грађана ове земље и појединих храбрих научника) и/или да ли ће стручњаци и научници поново бити стављени у функцију кампање СНС-а? Зашто се СНС поново крије иза ове установе и учествује у уништавању своје земље? Колико је важан тај разлог зашто СНС то чини грађанима и да ли је то прешло у лични став, јер је очигледно да не поштују вољу оних који су их изабрали да штите њихове интересе и да не раде на корист себи и СНС-у?

Двери као учесници протеста, заједно са осталим удружењима и организацијама су данас предали Писмо председнику САНУ Владимиру Костићу са обавештењем да “грађани не желе рудник ни геолошка истраживања у својим крајевима од Лознице, Косјерића, Крагујевца, Чачка, Пожеге, Мионице, Љига, Тополе, Аранђеловца, Лајковца, Осечине, Ваљева и у другим деловима Србије и да ће у току дана предати протестно писмо Амбасади Аустралије због неетичког пословања њихове компаније у Србији и због пружања подршке за такве послове од стране Амбасаде из Аустралије.

Двери су данас показале да желе Србију као земљу здраве хране, еколошки чисту земљу са чистом водом за пиће, здравом и зеленом околином и за то ћемо се борити свим законским средствима. Ту је свакако и право грађана да на протестима покажу своје неслагање и да ће ти протести бити још учесталији уколико се не уважи став и мишљење оних који желе да своју дедовину сачувају и пренесу својој деци и својим унуцима на даље коришћење и уживање. То се неће десити отварањем рудника у најплодоноснијим деловима земље и у деловима земље где су наши преци положили оно највредније што имају а то је живот. То морамо да ценимо и поштујемо и по томе не желимо да ико копа, ма из ког дела света да долази и од тога нећемо одустати.

 

Радмила Васић

Члан Председништва Двери

Председник ГрО Двери Београд

 

Видео материјал са данашњег скупа можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: