Српски Покрет Двери - Лого
Search
Poslanička pitanja Dveri na koja nema odgovora

Narodni poslanik Dveri Marija Janjušević postavila je direktna pitanja ministrima, predesedniku države, predsedniku Narodne skupštine, tužilaštvu i REM-u o neverovatnoj činjenici da je Mlađan Dinkić, koga je i Aleksandar Vučić upozoravao da će ići u zatvor, oslobođen svih optužbi.

Tužilaštvu za organizovani kriminal

Molimo vas da nam dostavite obrazloženje razloga donošenja naredbe o odustajanju od dalje istrage protiv Mlađana Dinkića koja je pokrenuta krajem 2014. godine zbog sumnje da je Dinkić kao guverner Narodne banke izvršio produženo krivično delo Zloupotrebe službenog položaja, tako što je imovinsku korist od preko 730 miliona dinara pribavio sledećim bankama: Nacionalna Štedionica, Delta banka (pravni sledbenik Banka Intesa), Komercijalna banka, Panonska banka (Banka Intesa), Meridijan banka (Kredit Agrikol Banka), Agro banka, Kredi banka, Novosadska banka (Erste banka), Vojvođanska banka, MB banka Niš, Metals banka (Razvojna banka Vojvodine), Kulska banka (OTP Banka) i Prva preduzetnička banka (LHB Banka NLB), a koja je obustavljena 26. decembra 2016. Godine


 


Ministarstvu unutrašnjih poslova

Da li su u toku istražni ili predistražni postupci protiv Mlađana Dinkića, s obzirom da je istraga pokrenuta 2014. godine, zbog sumnje da je Dinkić kao guverner Narodne banke izvršio produženo krivično delo Zloupotrebe službenog položaja, obustavljena, a da i dalje nisu razrešene brojne sumnje o tome da je Dinkić zloupotrebljavao službeni položaj dok je obavljao javne funkcije ?


 


Predsedniku Republike

Da li je Mlađan Dinkić i dalje Vaš zamenik u Komitetu Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kolika je plata na toj funkciji i koji su dosadašnji rezultati rada Komiteta?


Da li i dalje smatrate da je Mlađan Dinkić počinio krivična dela zbog kojih treba da završi u zatvoru kako ste govorili 2006. godine


 


 Ministarstvu prosvete

U Predlogu budžeta za 2018. godinu, kod raspodele sredstava za Ministarstvo prosvete, pod razdelom 483, namenjuje se iznos od oko 195 miliona dinara za novčane kazne i penale po rešenjima sudova.  S obzirom da Unija sindikata prosvetnih radnika već nekoliko godina upozorava da se na ovaj način ogroman novac iz budžeta izdvaja za plaćanje nesavesnog vođenja škola od strane rukovodilaca, molimo da nam odgovorite o kakvim kaznama je reč i da li se protiv rukovodilaca škola, koji su odgovorni za to što je škola dobila kaznu vode disciplinski ili drugi postupci?


Takođe nas zanima kada planirate da ispunite Sporazum o rešavanju spornih pitanja koji je Vlada Srbije potpisala sa sindikatima prosvetnih radnika 2015. godine?


I da li ministarstvo ima u planu da radi na dodatnom povećanju plata nastavnog kadra, budući da sa ovim budžetom  odnos zarada zaposlenih sa I i VII stepenom stručnosti pada ispod 1:2 što je najnepovoljnije u odnosu na sve druge struke i oblasti.


Da li je Ministarstvo ispoštovalo sve svoje obaveze iz sporazuma o prekidu štrajka?


 


Za Maju Gojković:

Kada ćete prihvatiti moj poziv da na poligrafu rasvetlimo vašu laž da vas  je bilo ko iz Dveri ikada dotakao i dokažemo da modrica koju ste pokazivali sa Dverima nema ama baš nikakve veze?


Kada ćete sazvati sednicu o KiM koju zahtevamo već dugo, a koja je neophodna u ovom trenutku kada Aleksandar Vučić sprovodi sramni dijalog o KiM ne bi li našao opravdanje za svoju veleizdaju.


 


Pitanje za REM:

Koliki je mesečni iznos koji je Pinku dužan da plaća REM-u, da li se isplaćuje redovno ili postoje dugovanja i koliko iznose?


Da li je u periodu od 2014 – 2017. REM  vršio inspekcijski nadzor da utvrdi da li Pink emituje program iz Beograda (da li se snimanje odvija u BG ili u BiH) ili iz Bosne i Hercegovine, kako je Pink tada bio u obavezi?


 

Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: