Српски Покрет Двери - Лого
Search
Aleksandre Vučiću, zašto lažeš da na Kosovu nema Srba i srpske zemlje?

Aleksandre Vučiću, osam godina je prošlo otkako si obećao da će Briselski dogovor biti pocepan ako dođeš na vlast. Sedam godina je prošlo otkako si ga potpisao.

Tvojim potpisom je sa Kosova država Srbija povučena. Dok slaviš pobede od pet nula tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. Carinik u kosovskoj uniformi. Strahom okovani građanin kome je kriminalac garant lične bezbednosti. Zato što si, Aleksandre Vučiću, kada si povukao srpske institucije, instalirao svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom. Nazivaš ih političarima i zaštitnicima Srba. One od kojih pošteni Srbi beže i stide ih se.


Aleksandre Vučiću, od tvojih epskih podviga i pobeda, spavanja na podu u briselskom hotelu, došli smo do toga da nam kažeš da nemamo ni metar srpske zemlje na Kosovu. Da nam kažeš da nema Srba na Kosovu. Zašto lažeš, Aleksandre Vučiću? Ima Srba na Kosovu, a ima i srpske zemlje.


Zašto nam carine od sto posto uvodi vlada u kojoj sede tri tvoja ministra? Zašto su oni i dalje ministri? Sa čime se igrate, Aleksandre Vučiću?


Rekao si da tvoj plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu. Ali da Srbi nisu spremni da ga čuju. Kosovo nije tvoje, Aleksandre Vučiću, nije nepokretnost u tvom ličnom vlasništvu. Iako si nepokretnosti sticao dok je za Kosovo ratovano. Ono je naše. Stvar je svih nas. Kako je moguće da nas vređaš i kažeš nam da nismo spremni da čujemo plan o onome što je naše? Ne tvoje. Rekao si nam da ćeš nam plan izložiti kada ga Albanci usvoje. Da li si normalan, Aleksandre Vučiću? Izmislio si unutrašnji dijalog. Pre pet godina si rekao da imaš plan. Gde je plan, Aleksandre Vučiću? Sa kim pregovaraš? Zašto se stavovi naše zemlje zauzimaju na privatnim ručkovima sa Hašimom Tačijem u Njujorku, a ne u Skupštini Srbije? Kako to da Hašim Tači u Skupštini Kosova debatuje o pregovorima i planovima, a ti bežiš od razgovora sa svojim narodom? Kako je moguće da Kosovo ima platformu za pregovore, javnu, usvojenu u Skupštini, a Republika Srbija ne? Šta misliš, ko si, Aleksandre Vučiću?


Rekao si da je srpska strana ispunila sve dogovoreno u Briselu, a albanska strana nijedan. Pa ko još tako pregovara, Aleksandre Vučiću? Ko daje sve, a ne dobija ništa? Da li je i to zato što si pametan, kao kada si častio fondaciju Klinton sa dva miliona dolara za Hilarinu kampanju?


Opet nas lažeš tako što ideš za dve nedelje na sastanak sa Hašimom Tačijem, Ramušem Haradinajem, Edijem Ramom, Emanuelom Makronom i Angelom Merkel, a rekao si da nećeš sa njima pričati dok ne povuku takse. Niko ne zna šta je tema sastanka. Da li se opet spremaš nešto da potpišeš, Aleksandre Vučiću?


Dao si zakletvu nad Miroslavljevim jevanđeljem u Skupštini Srbije da ćeš štititi Ustav i Kosovo kao deo Srbije. Sada pričaš o razgraničenju. Da li svaka tvoja zakletva ima težinu one date Vojislavu Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci u Crkvi svetog Marka?


Zahtevamo da prestaneš da se ponašaš kao vlasnik ove zemlje, i da građanima Srbije predstaviš plan za Kosovo. Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Berlin. Ne Priština.


Sa nama pričaš o tome.

 


Organizatori „1 od 5 miliona“   

Izvor: NSPM


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: