Српски Покрет Двери - Лого
Search
Druga strana: Šta se (zaista) dogodilo na protestu ispred zgrade TV „Pink“

Željko priželjkivao incident.

Sveto novinarsko pravilo u svetu (ne važi za Srbiju!) – da se čuje i „druga strana“ izostalo je u slučaju incidenta pred zgradom TV Pink u protestu koji je organizovala parlamentarna stranka – Dveri.

Na TV Pink, pre svega, a i u režimskim medijima, iz časa u čas, kako i priliči brzom elektronskom mediju, organizovani su brojni razgovori, organizovane kontakt emisije, uključivanje „uživo“ i sve bi to bilo – OK, da je bilo mrvice želje vlasnika PINK-a, urednika informativnog programa TV Pink, Informera, Srpskog telegrafa, Studija B, medijske pretorijanske garde vladajućeg režima – da se čuje i ta „druga strana“..

Oni koji su preko talasa TV Pink i preko stranica svojih novina najavljivali satima državne udare, koji su „ili počeli ili samo što nisu“, koji nas svakodnevno snabdevaju ogromnom količinom straha i stresa, svi i u ovom slučaju, na jednoj strani, misle da je to – javno informisanje?

Možda po njihovom shvatanju novinarstva i medijskih sloboda, da, a sva je prilika da su, iako im to nije bila namera, promovisali i reklamirali (besplatno) zapravo ideje Dveri!

I mene, kao čoveka koji je u novinama i elektronskim medijima preko četiri decenije i kusur godina, zainteresovalo je – šta se zaista dogodilo?

Naravno, da svakom normalnom čoveku nije prijatno i da osuđuje divljačko ponašanje, pogotovo korišćene snage kao argument, a ne argument kao snagu, i da takvo ponašanje treba javno žigosati.

Uz malu ogradu – ako je tako bilo?!

Shodno četvrt veka uređivačke politike „Svedoka“ potražili smo mišljenje „druge strane“ i pružili priliku, verujem odgovornim ljudima, narodnim poslanicima, lideru stranke, Mariji Janjušević i Bošku Obradoviću, narodnom poslaniku i lideru parlamentarne stranke Dveri – da SAMI napišu svoje viđenje događanja ispred zgrade ružičaste TV.

„Prvu stranu“ slušali smo i gledali ceo dan i svakog dana…

 

Vladan Dinić, glavni i odgovorni urednik „Svedoka“

 

* * * * * * * * *

 

Srpski pokret Dveri je jedini imao hrabrosti da pozove građane Srbije na proteste kako bi, na miran i dostojanstven način, konkretno i argumentovano ukazali na najveće probleme u Srbiji i predložili hitna rešenja.

Učinili smo to bez straha i bez kalkulacija koliki će broj građana javno podržati proteste.

Imajući u vidu pritisak režima na građane i pretnju oduzimanjem radnih mesta i progonom, preuzeli smo odgovornost da budemo jedini javni glas naroda.

Kao organizatori celodnevnih protesta imamo nameru da preuzmemo i odgovornost za svaki incident, za koji se nedvosmisleno utvrdi da je izazvan našim propustom.

Nećemo dozvoliti dalje širenje lažnih vesti i sveopšti linč članova Dveri i naših partnera.

Istina je da je jedno lice, vidno uznemireno i isprovocirano od batinaša koje je Željko Mitrović angažovao za vreme trajanja protesta ispred zgrade TV Pink, nasrnulo na jednog od čuvara i u tom komešanju dodirnulo kosu jedne od novinarki.

Ona je prisutnima odmah potvrdila da je dobro i da nije bilo fizičkog kontakta.

Ponašanje ovog lica svakako je za osudu, ali je neophodno naglasiti da su redari pokreta Dveri neuspešno tražili od pripadnika policije da problematičnog privedu.

Kao da se čekao i priželjkivao incident.

Veliki broj građana, koji su revoltirani zbog neosnovane hajke na Dveri, medijskoj službi Dveri dostavio je tokom noći pregršt video materijala, koji jasno ukazuje na to šta se zapravo dogodilo na licu mesta i da novinarke nisu bile ugrožene ni jednog trenutka.

Uostalom, da postoje dokazi protiv Dveri, već bi preplavili srpsku javnost.

Celokupan državni aparat, vladajuće stranke, ali i dobar deo opozicionih, medijska udruženja, kvazianalitičari i većina medija, stavljeni su neshvatljivom brzinom u službu hajke na Dveri.

Činjenica da je Goran Vesić istog dana tražio hapšenje Boška Obradovića i Milana Stamatovića, a bez utvrđivanja činjenica i samo na osnovu izveštavanja Pinka, jasno govori o nasilju, progonu i totalitarizmu koje sprovodi Vučićev režim.

Čitava njegova vlast se zasniva na lažnim konstrukcijama koje njegovi mediji temeljno i podmuklo plasiraju građanima Srbije.

Svako ko ima strpljenja da pažljivo isprati tok izveštavanja tokom protestnog dana, moći će da uvidi kojom brzinom i sa kojom beskrupuloznošću su nadograđivane laži o incidentu, a sve kako se ne bi govorilo o porukama sa samog protesta i odvratili građani Beograda da se priključe protestu.

Vrhunac je udarna vest da je Vučić posetio dve novinarke Pinka u bolnici i u tome se oslikava sva višeslojna beda srpskog društva i države u celini.

Srpski pokret Dveri neće žuriti sa temeljnim i konačnim rasvetljavanjem ovog slučaja, sa utvrđivanjem činjenica – ko je i u čiju korist račun lagao, ko simulirao i spinovao događaje, zloupotrebljavajući novinarke, medije, zdravstvene organizacije, policiju, sudstvo.

Prekršajni i krivični zakonik nam ostavlja sasvim dovoljno vremena da pokrenemo tužbe i utvrdimo pojedinačnu odgovornost svakog od aktera u ovoj hajci na Dveri.

Nama je ovim ponašanjem Vučića i njegove bulumente odato priznanje da smo jedina istinska opasnost po režim, jer jedini imamo hrabrost, volju, ideju i rešenje za najveće probleme sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava.

Ne želimo da ishitrenim zaključcima i izjavama oštetimo ma i jednog građanina Srbije, ali izražavamo osnovanu sumnju da su novinarke zloupotrebljene na isti način kako je ranije bila zloupotrebljena Maja Pejčić iz RIK-a, koja je, navodno, doživela nasilje.

Snimci su nedvosmisleno pokazali da je čak bilo suprotno.

Napominjemo da su Dveri tražile do sada deset puta formiranje anketnog odbora da bi se utvrdila istina i dokazalo da Dveri i Boško Obradović nemaju nikakve veze sa nasiljem i da su oklevetani u dnevnopolitičke svrhe.

Za vreme protesta na sceni je bio identičan pokušaj režima, ali ovoga puta, posmatran kroz prizmu Vučićeve saradnje sa Haradinajem i najave uvođenja sankcija Rusiji, on postaje višestruko značajan za budućnost Srbije i ističe ulogu Dveri kao ozbiljnog pokretača pozitivnih promena.

 

Izvor: Svedok.rs

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: