Obradović došao pred policiju s kolima bez tablica, predao im „Belu knjigu“

Jedan od lidera Saveza za Srbiju, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović predao je čačanskoj policiji „Belu knjigu“ izbornih neregularnosti na lokalnim izborima u Lučanima održanim 16. decembra.

„U Beloj knjizi izbornih neregularnosti dostavio sam i fotografije džipova bez saobraćajnih tablica koji su kružili po Lučanima u toku izbornog dana, a za koje je policija tvrdila da ih nije bilo. Tu Belu knjigu načelnik čačanske policije treba da smatra kao krivičnu prijavu i protiv odgovornih lica iz tih džipova koja su kršila zakone i uticala na izbore i izbornu volju građana u Lučanima“, rekao je Obradović novinarima.


On je do policijske stanice došao svojim privatnim automobilom sa koga je skinuo saobraćajne tablice, istakavši da je to njegov čin „građanske neposlušnosti“.


„Kada su u Lučanima mogli da voze na desetine džipova bez registarskih tablica, a da ih policija ne zaustavlja i ne kažanjava, onda proveravam da li isti zakon važi za sve građane i da li mogi u ja da vozim auto bez tablica“, rekao je Obradović.


On je dodao da ga načelnik čačanske policije Draško Darijević nije primio, već da je upućen da sve papire koje je hteo da preda načelniku o izbornim neregularnostima ostavi na pisarnici što je i učinio.


Obradović je ponovio da je čačanska policija jedina bila nadležna za sve što se dešavalo u Lučanima u toku izbornog dana, jer je ona nadležna za tu teritoriju.


„Ali toga dana u Lučanima je suspendovana vlast čačanske policije i komandu je preuzela državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović. Policija je stavljena u službu vldajuće stranke“, rekao je Obradović.


Čačanska policija nije dozvolila novinarima da uđu u policijsku stanicu zajedno sa Obradovićem.


 

Izvor: N1info