Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Moramo se dogovoriti o beogradskim izborima

Beograd – Lider Dveri Boško Obradović ponovio je da su beogradski izbori prilika da opozicija ispravi grešku sa prethodnih izbora i postigne dogovor.


„Naš stav je jasan. Dveri su od početka političkog delovanja već nekoliko puta do sada dokazale spremnost da budu stožer za odbranu osnovnih demokratskih vrednosti: borbe za fer i poštene izbore i slobodu medija“, rekao je Obradović agenciji Beta.


On je dodao da je njegov predlog opozicionim liderima, sa kojima je u kontaktu i sa kojima je više puta razgovarao, ostao nepromenjen. „Moramo se dogovoriti o načinu za postizanje fer i poštenih izbora, ravnopravnog medijskog tretmana tokom kampanje i načina da odbranimo svaki glas građana od izborne krađe i neregularnosti koje priprema vladajući režim“, rekao je Obradović


On je rekao da ukoliko to nije moguće, uvek postoji mogućnost da se bojkotuju beogradski izbori. „Pa neka Vučić razmišlja koliko je moćan i kako da vlada gradom kad izlaznost ne bude veća od 20 odsto“, naveo je Obradović.


Prema njegovim rečima, sve u vezi sa odlukama o načinu izlaska na izbore, o eventualnim predizbornim koalicijama i o programskim usaglašavanjima, biće predmet razmatranja i odluka stranačkih organa Dveri kada za to dođe vreme.


On je naveo da je tako bilo i 2012. godine kada je ta stranka protestvovala protiv izborne krađe. „Kad nismo podržali Tomislava Nikolića u drugom krugu izbora za predsednika države, kada smo branili svaki glas sa vanrednih parlamentarnih izbora 2016, a okupili smo i četiri opoziciona predsednička kandidata u poslaničkom klubu Dveri pred poslednje predsedničke izbore“, dodao je Obradović.


Prema njegovim rečima, „interesantno je kako se svi mediji u Srbiji bave dogovorima opozicije za predstojeće beogradske izbore, a niko se ne bavi dogovorima pozicije“. On je ocenio da se u javnosti stiče utisak da postoje nepremostive podele i nemogućnost dogovora među opozicionim strankama, jer to najviše odgovara SNS-u.


„Evo, voleo bih da me mediji u Srbiji razuvere, pa da narednih dana pišu i prave priloge o dogovorima SNS-a i SPS-a, o spekulacijama da li će Šapić sa opozicijom ili sa SNS-om, da li je Goran Vesić kandidat za gradonačelnika vladajuće stranke“, kazao je Obradović.


 


Izvor: Beta / B92


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: