Obradović: Ne sećam se da se Vučić izvinio zbog Labanovih pretnji da će čupati grkljan

Savez za Srbiju će do kraja nedelje uputiti zvanično pismo RTS i RTV u kome će tražiti otvaranje prostora za opoziciju.

„Savez za Srbiju do kraja ove nedelje uputiće zvanično pismo, koje će potpisati svih deset osnivača Saveza, nadležnima u Radio televiziji Srbije i Radio televiziji Vojvodine, kojim će zatražiti hitno otvaranje prostora za prenošenje stavova opozicije na javnim medijskim servisima. Ključna tačka slobode medija i demokratije biće oslobađanje ova dva javna servisa i na tome će Savez za Srbiju intenzivno raditi u nastupajućem periodu. Uostalom, građani koji glasaju za opoziciju, takođe, plaćaju pretplatu za javne medijske servise i imaju prava da znaju sve i da čuju svoje političke predstavnike“, rekao je na konferenciji za novinare Boško Obradović, lider Pokreta Dveri i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, napominjući da u poslednjih osam meseci ni jedan od lidera opozicije nije gostovao ni u jednoj emisiji ovih javnih servisa, počev od jutarnjeg programa do udarnih informativnih emisija, niti je imao prilike da odgovori na sve laži i klevete. Upitao je i u kojoj demokratskoj državi toga ima.


Obradović je naveo da je poslanička grupa Dveri izložena najvećim mogućim napadima i klevetama, lažima koji na dnevnom nivou dolaze iz redova vlasti. Naveo je i da se protiv ove stranke već dva meseca vodi internet kampanja, da se objavljuju prepiske članova Dveri, izveštaji sa sastanaka, računi, a da niko iz Dveri nema mogućnosti da na te klevete i laži odgovori, ni u parlamnentu Srbije gde se opoziciji zabranjuju replike, ali ni na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, koje istovremeno prenose sednice Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke.


Komentarišući prozivke opozicije koje je Vučić izrekao na sednici GO SNS, lider Dveri rekao je da ga predsednik Srbije još jednom neodoljivo podsetio na Kiju Kockara, vodeću rijaliti zvezdu, jer on i jeste najveći rijaliti političar u istoriji Srbije i mnogo je više zreo za Zadrugu 2 i za Parove nego za funkciju predsednika Srbije.


U tom smislu, kaže Obradović, ide i Vučićeva izjava da je njegova politika o Kosovu i Metohiji poražena, a da pritom niko ne zna koja je zapravo njegova politika o Kosovu i Metohiju i samim tim ne zna šta je to poraženo. “Možda bi predsednik Vučić mogao da dođe u parlament i da prenese o čemu je do sada tajno pregovarao i trgovao u vezi sa KiM i opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, pa da onda znamo šta je to poražemo. Mi ovde u ovom Domu Narodne skupštine nismo nikada čuli sa kakvom on to platformom za Kosovo odlazi na te pregovore. Sve teme će uostalom doći na dnevni red na vanrednim i redovnim zasedanjima parlamenta, pa čak i slepi miševi koji će se naći na narednoj sednici parlamenta, ali Kosovo nikada neće“ istakao je Obradović i dodao da su predstojeći lokalni izbori u Lučanima veliki izazov i da će Savez beležiti i prijavljivati sve izborne neregularnosti koje bude tamo uočio.


Komentarišući prozivke Željka Veselinovića na Glavnom odboru SNS, Obradović je podsetio na još aktulenog gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, koji je “simbol nasilja bahatosti, bezobrazluka“. „Setite se čuvene Labanove pretnje : Iščupaću ti grkljan, poješću ga kao moj pit bul. Staviću ti betonske cipele. I pored svega izrečenog on je i dalje  visoki funkcioner SNS i gradonačenik Subotice i da li posle svega treba da pričamo o nasilju u Srbiji, posebno o nasilju opozicije. Ovakvi ljudi, poput Labana su vedete SNS-a i nikada nisu odgovarali za ovakve stvari. Da li su se Vučić i SNS ikada izvinili zbog ponašanja svojih  funkcionera, poput Labana Da li su se izvinili za sve kvalifikacije koje su izrekli na račun opozicije, koje idu od kreteni, šljam, lopovi izdajice. Nisu nikada. Sa druge strane opozicija i kada pretera i kada izađe sa neodgovarajućim izjavama, zna da se izvini građanima i onima koje su možda uvredili. E to je ta ključna razlika između vlasti i opozicije. Vlast vam nikada neće priznati da je pogrešila i nikada se neće izviniti. Nazivaće vas najgorim imenima, a vi nikada nećete imati priliku da im odgovorite“, zaključio je Obradović na konferenciji za novinare u parlamentu Srbije.

 


Izvor: Danas