Српски Покрет Двери - Лого
Search
Albanski predsednik u Medveđi obišao sve svoje aktiviste na terenu

Srpski pokret Dveri upozorava srpsku javnost da nije uobičajeno, što više nije u skladu sa diplomatskim standardima, da predsednik jedne države „zvanično“ dolazi u privatnu, neformalnu posetu drugoj suverenoj državi, a da ga dočekuju predstavnici Vlade Republike Srbije, predsednik opštine i drugi zvaničnici zemlje „domaćina“.

Takođe, smatramo da nakon posete Bujara Nišanija, bivšeg predsednika Albanije Bujanovcu prošle godine, ovakve „neformalne i privatne“ posete opštinama juga centralne Srbije postaju uobičajena praksa albanskih političara, a sve uz prećutnu saglasnost institucija Republike Srbije i Aleksandra Vučića.


Srpski pokret Dveri oštro protestvuje i ponovo, kao i posle posete bivšeg predsednika Albanije Bujanovcu, pita Aleksandra Vučića i nadležne državne organe da li su svesni da se situacija na jugu Srbije odvija u kontekstu tzv. “Tiranske platforme“.


Sa šireg geostrateškog aspekta aktivnosti albanskog predsednika i njegove predstojeće posete Gnjilanu i opštinama sa druge strane administrativne linije sa Srbijom se uklapaju u cilju NATO iznetih stavova i podrške Vučića istim na Petoj NATO nedelji održanoj 16/17.novembra ove godine u Beogradu. Kako je naglasio Bendžamin Hodžins komandant NATO za Evropu, za američku vojnu bazu Bonstil Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu predstavlja veliku opasnost i da ga jačanjem prisustva i uticaja NATO partnera, pre svega Albanije i lobista u srpskoj Vladi, treba što pre alocirati sa jako važne geostrateške tačke gde se ukrštaju koridori za brzi transport NATO trupa iz Jadranskog i Egejskog mora preko Burgasa u pravcu Krima i Rusije.


Vrlo je značajna izjava predsednika Albanije da opština Medveđa raspolaže izuzetnim resursima, rudnim bogatstvom, kao i činjenice da će albanska dijaspora u Medveđi, nalik onoj u Bujanovcu i Preševu uložiti značajna sredstva u tom smeru. Zabrinjavajuće je što u narednim mesecima u proces privatizacije idu Agroindustrijski kombinat „Leskovac“ u Medveđi sa zemljištem u vlasništvu koje čini 11% teritorije opštine, Rehabilitacioni centar u Sijarinskoj banji i rudnik Lece sa ogromnim nalazištima olova, bakra, srebra i zlata.


S tim u vezi, detalj koji je dobro upućenima u „Medveđanski kotlić“ nije promakao je prisustvo komandira policijske ispostave u Medveđi, Nenada Cvetkovića, u civilnom odelu, u ličnoj pratnji predsednika Albanije.


Reč je o čoveku protiv koga je Opštinsko javno tužilaštvo u Lebanu pokrenulo 17.10.2016. godine krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, a zbog osnovane sumnje da je između ostalih, uz pomoć izvesnog broja kolega iz MUP RS omogućio sticanje više hiljada prebivališta kosovskim Albancima u Opštini Medveđa, dobijanje biometrijskih dokumenata Republike Srbije i mogućnost da se ta lica nađu u biračkom spisku opštine Medveđa, čime je omogućio da albanska manjina u Medveđi na narednim lokalnim izborima nadglasa nepostojećim glasovima srpske liste i osvoji vlast u Medveđi. Sve to uz novčanu naknadu „albanske dijaspore“ i „leđa“ ministra policije i predsednika Srbije.


Srpski pokret Dveri izražava zabrinutost, kao i potvrdu svojih pretpostavki iz već iznetih saopštenja javnosti tokom poslednjih godinu dana, da se u Medveđi uz pomoć i prećutnu saglasnost srpskih vlasti i ljudi koji čuvaju svoje pozicije pre svega iz redova SNS i SPS opštine juga Srbije – Preševo, Medveđa i Bujanovac u jednom lepo upakovanom paketu interesa velikih sila, političara iz srpske vlasti, albanske i srpske mafije, korumpiranih policajaca i relikta bivše Državne bezbednosti otuđuju od ostatka teritorije Republike Srbije sa posebnim interesom NATO-a u očuvanju „bezbednosti“ Bonstila  i velikih multinacionalnih kompanija usredsređenih za eksploataciju jedne od rudnim blagom i resursima najbogatijih regija Republike Srbije.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: