Српски Покрет Двери - Лого
Search
Autizam vlasti sve veći - šteta za Srbiju nemerljiva

Otvaranjem poglavlja 29 o pristupanju Srbije EU, po kojem će Srbija morati da momentalno ukine Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i RF i ukine sve carinske kvote za uvoz robe iz EU, ministri Joksimović i Ljajić još jednom su potvrdili da ih ne interesuje interes Srbije i njenih građana, pa ni interes zemalja članica EU.

U trenutku kada SAD uvode dodatne sankcije Rusiji, a Rusija prvi put uvodi deo ozbiljnijih kontra mera prema SAD, najveću štetu imaće zemlje članice Evropske unije. Uznemirenost visokih zvaničnika EU zbog dodatnih sankcija Rusiji govori da će uskoro u unutrašnjem funkcionisanju evropske naddržave morati da se nešto pod hitno menja.

Jedino Vlada Srbije i njeni ministri se autistično žure u otvaranje poglavlja za pristupanje Srbije EU, iako je upitno kakva forma EU će postojati u dogledno vreme i kakav je interes Srbije da bezuslovno ispunjava naloge iz Brisela.

Slepa poslušnost MMF-u i Svetskoj banci, unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji sa ciljem da vlast dobije saglasnost  šire zajednice o predaji Kosmeta u ruke terorista u Prištini, otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU, učešće Vojske Srbije u NATO vežbama na granici sa Rusijom, očigledni su primeri da je vlast u Srbiji pod totalnim nadzorom i upravljačkom palicom zapadnih centara moći.

Nije potrebno dodatno naglašavati da se interesi Zapada ne poklapaju sa interesima Srbije. Nastavak politike da EU nema alternativu naneće  nemerljivu štetu Srbiji i njenim građanima. Zato je potrebno što pre prekinuti pregovore o pristupanju EU, poništiti po Srbiju nepovoljan SSP i postaviti Srbiju u novu i bolju  spoljno-političku poziciju koja će podrazumevati saradnju sa zemljama Evrope u interesu Srbije i njenih građana.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: