Двери су блокирале све улазе у зграду РТС и траже хитан састанак са уредницима​ Информативног програма.


Као народни посланици и носиоци јавних овлашћења који говоре у име грађана Србије који су их бирали, на годишњицу од почетка протеста „Стоп крвавим кошуљама“ у Крушевцу и почетка каснијих протеста „1 од 5 милиона“ у више од 100 градова и општина Србије.

Због вишегодишњег кршења Устава Србије и свих медијских закона од стране РТС, проглашавамо блокаду сва три улаза у зграду РТС на два сата, до централне информативне емисије „Дневника 2“, и тражимо хитан састанак са главним и одговорним уредником информативног програма РТС или дежурним уредником, испостављајући следеће захтеве:

  1. Да вечерас у Дневнику 2 РТС-а гостују Борко Стефановић, један од лидера опозиције који је брутално претучен у Крушевцу пре годину дана, као и организатори протеста „1 од 5 милиона“ који нити једном нису гостовали у бројним информативним емисијама РТС за ових годину дана;
  2. Да се након „Дневника 2“ вечерас или наредних дана обезбеди посебна емисија у којој би учествовао народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, као и друге колеге народни посланици из опозиције који су у претходним недељама јавно говорили на тему криминалних и коруптивних афера у врху власти, што је РТС прећутао.

Изражавајући бригу о општој безбедности и будућности грађана која је угрожена у светлу све већег броја крупних нерешених афера у које је огрезла актуелна власт, сматрамо да као народни посланици и носиоци народне воље имамо не само право него и обавезу да се обратимо јавности преко јавног медијског сервиса кога сви плаћамо. 

Ово је блокада упозорења у наредна два сата и за то време очекујемо састанак са надлежнима у РТС и хитно решавање ових наших више него оправданих захтева.

 

У Београду, 30.11.2019.

Бошко Обрадовић, народни посланик
Др Драган Весовић, народни посланик
Мр Иван Костић, народни посланик
Марија Јањушевић, народни посланик

 

[ngg src=“galleries“ ids=“53″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]