Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери апсолутно подржава и сагласан је са извештајем Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992. – 1995. године у коме се јасно каже да „Није било геноцида у Сребреници“! Посебну тежину овом Извештају даје чињеница да је на челу комисије био израелски историчар Гидеон Грајф, човек бриљантне каријере, који у свом раду није био наклоњен ниједном народу нити покрету, већ искључиво привржен материјалним подацима и доказима до којих је дошао вишегодишњим стручним истраживањем.

       Двери, по природи свог политичког деловања, никада нису подржале нити ће у будућности подржати било какво деловање изван закона које нарушава српску част и витештво, а које смо добили у наслеђе и аманет од својих честитих предака. У том смислу, за нас је неприхватљиво убиство било ког заробљеног човека, без праведног суђења по законима државе и моралним начелима нашег народа, без обзира шта је он пре тога учинио. 

Зато позивамо и домаће политичаре који грађански рат у Босни и Херцеговини доживљавају као полигон за остварење својих антисрпских интереса, да зауставе навалу извињења за, сада доказано, непочињени геноцид и покушају да личне страсти и потребе сведу на ниво који не штети угледу српског народа и државе.

Са жаљењем смо посматрали удвориштво бившег председника Србије Бориса Тадића и, ускоро бившег, Александра Вучића, како се понижавају и додворавају писцима „Сребреничког геноцида“.

Држимо да је понижење било ког Србина неприхватљиво, али не улазимо у личне разлоге прихватања понижења. Ако тај неко пак, ко је спреман да клекне и прими награду за клечање,  чини то у име српског народа, а клечали су и Тадић и Вучић и многи други из српског друштвено-политичког дискурса. Истину је, за навек, записао честити Гидеон Грајф из Међународне комисије, а истина је да геноцида није било и да су поменути политичари клечали само за мрву западњачке милости.

 

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: