Српски покрет Двери тражи да се распусти Бошњачко национално веће (БНВ) због скандала да химну Републике Србије не доживљавају као државну химну.

        Бошњачко национално веће константно злоупотребљава свој статус и крши Устав и законе Републике Србије.

БНВ се финансира из буџета грађана Србије и не баш мали новац се издваја за њихов рад, а они својим активностима подривају територијални интегритет Србије на простору Рашке области. Стога захтевамо да се актуелни састав овог већа хитно распусти.

Наглашавамо да овде није проблем у једној националној мањини са којом живимо у братској слози, већ у њиховим тренутним политичким представницима који својим понашањем и изјавама подједнако наносе штету свим грађанима Србије.

Подсећања ради, ово није прва провокација БНВ према држави Србији, јер је очигледно да су ово добро припремљене и координисане активности које трају неколико последњих година и то без икаквих конкретних реакција званичних државних органа.

Поставља се питање да ли се Устав и закони Републике Србије примењују у потпуности на простору целе Србије?

Све горе наведено су довољни разлози из којих проистиче логичан захтев за распуштањем БНВ. Захтевамо не само оглашавање већ и конкретно реаговање  Владе Србије, као и свих представника власти у градовима и општинама Рашке области који ћутањем одобравају отворено ругање држави Србији од стране БНВ.

 

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери