Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери тражи да се распусти Бошњачко национално веће (БНВ) због скандала да химну Републике Србије не доживљавају као државну химну.

        Бошњачко национално веће константно злоупотребљава свој статус и крши Устав и законе Републике Србије.

БНВ се финансира из буџета грађана Србије и не баш мали новац се издваја за њихов рад, а они својим активностима подривају територијални интегритет Србије на простору Рашке области. Стога захтевамо да се актуелни састав овог већа хитно распусти.

Наглашавамо да овде није проблем у једној националној мањини са којом живимо у братској слози, већ у њиховим тренутним политичким представницима који својим понашањем и изјавама подједнако наносе штету свим грађанима Србије.

Подсећања ради, ово није прва провокација БНВ према држави Србији, јер је очигледно да су ово добро припремљене и координисане активности које трају неколико последњих година и то без икаквих конкретних реакција званичних државних органа.

Поставља се питање да ли се Устав и закони Републике Србије примењују у потпуности на простору целе Србије?

Све горе наведено су довољни разлози из којих проистиче логичан захтев за распуштањем БНВ. Захтевамо не само оглашавање већ и конкретно реаговање  Владе Србије, као и свих представника власти у градовима и општинама Рашке области који ћутањем одобравају отворено ругање држави Србији од стране БНВ.

 

Борко Пушкић

Председник Извршног одбора Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: