На данашњој конференцији за медије испред зграде Председништва Србије, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је поставио 10 питања надлежнима у Председништву:

  1. Када сте сазнали за смрт Владимира Цвијана, бившег генералног секретара Председништва у време власти председника Бориса Тадића и каснијег блиског страначког сарадника садашњег председника Александра Вучића: пре три године или пре две недеље?
  2. Ако сте знали да је умро још пре три године зашто о томе нисте обавестили јавност још тада, јер се ради о бившем службенику Председништва?
  3. Ко је требало да након проналаска беживотног тела Владимира Цвијана на обали Дунава у Београду обавести породицу и јавност?
  4. Ко је издао наредбу да се изврши обдукција и шта је она показала: да ли је у питању самоубиство или је Цвијан умро насилном смрћу, односно да ли је убијен?
  5. Ко је донео одлуку о његовом кремирању и сахрањивању на непознатој локацији без презимена на гробном месту?
  6. Да ли је Владимир Цвијан био курир у одржавању везе тадашњег заменика председника СНС и каснијег првог потпредседника Владе Александра Вучића са контроверзним бизнисменима Станком Суботићем Цанетом, Богољубом Карићем и Мирославом Мишковићем?
  7. Који је био његов задатак у том посредовању и да ли то има везе са каснијим ослобођењем све тројице од свих оптужница у Србији након доласка СНС на власт?
  8. Да ли је Цвијан имао везе са преговорима о предаји Дарка Шарића?
  9. Да ли је Цвијан знао где су завршиле тзв. кипарске паре склоњене из Србије за време власти Слободана Милошевића?
  10. Да ли је Цвијан био дисидент и вођа фракције унутар СНС, који је желео да буде противкандидат Вучићу за председника СНС?

Српски покрет Двери инсистира на одговорима на ова питања, а пре свега на кључном да ли је мистериозна смрт Владимира Цвијана била самоубиство или уклањање неугодног сведока колико је садашња власт дубоко огрезла у криминал и корупцију? Све друге разне афере које власт ових дана пласира у јавност служе за скретање пажње са случаја „Цвијан” и питања како је један високопозиционирани представник и бивше и садашње власти изгубио живот а да јавност о томе ништа не сазна пуне три године?

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Наставак: