Хомосексуална заједница у Србији има председника Владе. Шта је још потребно да буду признати и задовољни? Да сви министри у Влади Србије буду хомосексуалци? 

       Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић јуче је јавно исказала добродошлицу Дверима у будућем дијалогу око доношења Закона о истополним заједницама, на који ћемо се ми врло радо одазвати. Постоји само један проблем: где ће се одржати тај дијалог? У ТВ емисији у ударном термину на РТС, а да има више од 30 секунди да се нешто каже, сигурно неће. Где онда? У Народној скупштини у којој нема опозиције? На телевизијама са националном фреквенцијом на којима већ годинама није гостовао нико ко другачије мисли од актуелне власти? У дневним новинама које годинама нису објавиле нити један интервју са неким од опозиционих лидера? Где?

На 15 конференција за медије и округлих столова у организацији Српског покрета Двери у последњих шест месеци, на којима смо представљали наш политички програм уз учешће преко 50 стручних сарадника из редова Двери, академске заједнице, НВО и истакнутих стручњака из разних области, није се појавио нити један једини новинар из режимских медија: РТС, РТВ, ТВ Б92, ТВ ПРВА, ТВ ХЕПИ, ТВ ПИНК, ТВ СТУДИО Б, нити дневних новина „Политика“, „Вечерње новости“, „Курир“, „АЛО“, „Српски телеграф“, „Информер“, „24 сата“… На свим тим политичким и медијским догађајима прве врсте нико се није бавио ни Вучићем ни његовом породицом, већ шта треба урадити да би се променио систем у Србији и шта ћемо ми као Двери урадити када дођемо на власт. Говорило се о обнови демократије и реформи изборног система, правној и политичкој одговорности, зеленом патриотизму и новом селу, новом граду по мери човека и породице, здравству, пољопривреди, образовању и култури, односима са Србима у региону и расејању, економији, програму за АП Војводину и град Београд… Али, упркос свему томе, нико из медија под контролом власти није желео ни да присуствује, а камоли да пренесе једну једину реченицу са ових стручних скупова. Зашто? Зато што би онда јавност била упозната да опозиција итекако има и план и програм, Двери би биле представљене у позитивном светлу као алтернатива комплетном корумпираном политичком систему који овде траје већ 30 година, а то једноставно не сме да се дозволи. Где ће се онда одвијати дијалог кога нема, на који лажно позива Гордана Чомић? На Главном одбору СНС?

 

Опозицији су данас у Србији угрожена људска и мањинска права и док не дође до друштвеног дијалога између власти и опозиције којим ће се решити овај проблем – све друге теме су бесмислене.

Хомосексуална заједница у Србији има председника Владе. Шта је још потребно да буду признати и задовољни? Да сви министри у Влади Србије буду хомосексуалци? На којим изборима је СНС кандидовала доношење оваквог закона који је противан вољи већине грађана Србије, па и бирача СНС? Зашто се СНС крије иза Гордане Чомић и има идеју да сав одијум према овом закону пребаци на њу? Е, то је баш „педерски”, у једном пренесеном смислу ове речи, коју грађани Србије користе када имају посла са моралним лицемерјем. Ко сумња у ове моје речи нека дође сутра (у среду), 24. фебруара у 11 часова у Пресцентар УНС-а у Београду, на нову конференцију на тему промене система под називом: „Лична сведочанства о борби за промену система у Србији”, на којој ће говорити бивши фудбалски репрезентативац Огњен Короман, новинар Срђан Шкоро, председник Коалиције за надзор јавних финансија Драган Добрашиновић, отпуштени припадник нишке жандармерије Златко Гигић и ја као бивши народни посланик – да се увери како изгледа друштвени дијалог и медијска цензура у Србији данас.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери