У Србији већ више од шест месеци не функционише Народна скупштина као најважнија државна институција. Прошло је три месеца од лажних избора, а још увек није изабран чак ни председник ове сада потпуно нелегитимне Скупштине јер је чак и садашњој власти јасно да се ради о фалсификату и фарси. Такође, Влада Србије којој је одавно истекао мандат – већ три месеца ради у техничком мандату. Практично у Србији данас не функционише нити једна државна институција изузев Председништва Србије које је узурпирало сву власт у држави.

       Уставни суд Србије се самоукинуо, РТС нема директора, Републичко јавно тужилаштво не постоји, а Регулаторно тело за електронско медије (РЕМ) и Агенција за борбу против корупције претворили су се у своју супротност. Александар Вучић је постао и председник Скупштине, и председник Владе, и министар у свим министарствима, и вршилац дужности председника Уставног суда, и директор РТС-а… Председник СНС ужива у противуставној узурпацији свих државних институција и функција, и намерно одуговлачи формирање нове власти настале на лажним изборима како би што дуже трајао овај период апсолутног личног режима.

[ngg src=“galleries“ ids=“282″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Готово свакодневно кршење Устава Србије од стране председника државе најбоље се види на примеру Косова и Метохије. Ко је икада овластио Вучића да преговара о будућем статусу КиМ? Не постоји нити једна одлука Владе Србије којом се он овлашћује за то нити према подели власти то може бити његов посао. Никада у Народној скупштини није усвојена преговарачка платформа нити се зна на основу које платформе Вучић уопште одлази на преговоре у Вашингтон и Брисел. Председник СНС никада није саопштио јавности свој дуго најављивани план за решење питања КиМ. Преговори се воде у тајности, иза сцене, мимо знања јавности и демократских процедура, што је скандал с обзиром да се ради о најважнијем националном и државном питању.

Нема сумње да било какви разговори и договори о „свеобухватном правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине“ воде ка признању лажне државе Косово као независне и омогућавају јој улазак у Уједињене нације, што у следећем кораку води ка уједињењу тзв. Косова и Албаније у Велику Албанију, која представља највећу безбедносну претњу у региону. Став Српског покрета Двери је јасан: стављање потписа на признање независности лажне државе Косово од стране актуелне власти у Београду било би противуставно, супротно Резолуцији 12 44 СБ УН и – у случају да то уради председник Србије – гажење председничке заклетве на Уставу и Јеванђељу, што ћемо сматрати отвореним актом велеиздаје.

Признање окупације дела државне територије и урушавање територијалног интегритета и суверенитета су тешка кривична дела за која по Кривичном законику следује вишегодишња затворска казна. Без обзира шта тражила или добила као компензацију за свој потпис у Вашингтону или Бриселу, Вучићева неовлашћена делегација нема никакво право да се одриче и најмањег дела КиМ и отуђује огроман део наше државне територије. Једини исправан приступ овој теми био би захтев државе Србије да се питање статуса КиМ врати тамо где му је и место, а то је Савет безбедности УН. Друга опција је да без обзира где се даљи преговори одвијају, њима мора да присуствује и представник Руске Федерације ради основног баланса у међународним односима, јер је потпуно бесмислено да се као модератори за решавање овог комплексног питања намећу западне државе које су нас бомбардовале и признале косовску независност. Ако Александар Вучић њима дугује подршку за долазак на власт у Србији, или има било какве друге личне и страначке аранжмане, то не значи да своје дугове, шеме и комбинације са странцима може да плаћа на штету српских националних и државних интереса.     

 Видео прилог можете погледати овде:

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери