Зашто је владајући режим у Србији толико алергичан на довођење у политичку и пословну везу браће Вучић са браћом Ђукановић?

     Када је у пленумској сали Народне скупштине недавно дошло до инцидента приликом перформанса народних посланика Двери у знак подршке Србима и СПЦ у Црној Гори – један детаљ измакао је пажњи јавности. Наиме, приликом уласка у салу народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића док је скупштинско заседање било у току и истицања транспарената на којима је писало „Зашто ћутиш, Србијо?“ и „Мило, лопове, не дамо ти светиње!“, сви народни посланици мирно су седели на својим местима, а неки од њих се позитивно осмехивали на улазак посланика Двери у салу попут народног посланика СНС Сандре Божић. Ко је погледао видео снимак директног преноса са РТС 2 могао је да примети у крупном плану у једном тренутку и шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића како мирно седи у скупштинским клупама и посматра овај перформанс. Све се, наједанпут, изменило када сам променио транспарент који сам до тада држао и подигао други на коме је писало: „ВУЧИЋ – МИЛО, БРАЋА БЛИЗАНЦИ!“ Истог часа Александар Мартиновић скаче као опарен са свог места и затрчава се ка народним посланицима Двери у жељи за физичким обрачуном, а за њим креће још најмање 30 народних посланика СНС који у бесу отимају и цепају поменути транспарент пред камерама. Поставља се питање зашто?

Интересантно је најпре истаћи да је и сам Мартиновић на конференцији за медије у Скупштини након овог инцидента признао да га је он изазвао и да је то урадио због онога што је писало на мом транспаренту. Из тога закључујем да је једино што плаши АВ и СНС да њихово бирачко тело не чује, не види и не схвати да су Мило и Вучић, по свему, а посебно по методама владавине и криминалној природи режима, заиста политичка браћа-близанци, што је била и порука овог, за њих толико спорног, транспарента.

     Сви бирачи СНС никако не воле Мила Ђукановића, и – као и добар део чланова и бирача ДПС у Црној Гори – пружају подршку одбрани тамошњих светиња СПЦ. За СНС би настао огроман проблем када би њихови бирачи схватили да Мило Ђукановић има подршку Александра Вучића, и много више од тога: да су њих двојица пословни партнери.

Не заборавите да је Вучић ових дана омогућио пријатељски интервју Милу Ђукановићу за ТАНЈУГ и РТС, да један о другом говоре све најбоље и самодисциплиновано се уздржавају од најмање речи међусобне критике, да су један другог позвали у државне посете, и све то док пола становништва Црне Горе свакодневно протестује против Миловог скандалозног Закона о слободи вероисповести.

Оно што овде највише „смрди“ јесте „Београд на води“, антиуставни и антиурбанистички lex specialis у епицентру Београда, највећа „перионица пара“ на Балкану, иза кога по свему судећи заједнички стоје управо браћа Вучић и браћа Ђукановић лично. Наиме, никада нико у овом пројекту није видео никакве арапске инвеститоре изузев веома контроверзног Мухамеда Дахлана, заједничког породичног пријатеља Вучића и Ђукановића, који је очито само камуфлажа за лични новац српских и црногорских властодржаца који су опљачкали од народа и сада га улажу односно „перу“ преко „Београда на води“. Никада нико у овом великом пословном пројекту није видео не само арапске инвеститоре него ни њихов новац, а пројекат воде и у јавности га представљају једино Александар Вучић и бивши градоначелник Београда, а сада министар Синиша Мали, рођени брат Предрага Малог, најбољег пријатеља и сарадника Андреја Вучића, преко кога је и дошао на ове поменуте политичке позиције. Мило Ђукановић се, међутим, искусно нигде не појављује већ само као прави мафијашки бос из сенке убира екстрапрофит.

Оно што посебно треба нагласити јесте да Александар Вучић за осам година власти никада није посетио Црну Гору нити јавно стао на страну угрожених права Срба у ЦГ када је црногорски режим тамо прогонио српски језик, писмо, Цркву, а недељу дана након доношења скандалозног Закона о слободи вероисповести је такође ћутао док није схватио да ће чак и његови бирачи провалити његову блискост са Милом Ђукановићем, што га може скупо коштати. Нема већег страха у СНС од откривања ове тајне везе.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери