Питања за министра полиције и републичког јавног тужиоца

        С обзиром да расветљавање свих најактуелнијих афера крупног криминала и корупције у врху власти спада у дужност Министарства унутрашњих послова и Републичког јавног тужилаштва, а с обзиром на ћутање и нечињење поменутих што спада у посебна кривична дела, постављам следећа питања министру полиције Александру Вулину и републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац:

  1. Зашто – упркос томе што је данима његов фоторобот био на свим насловним странама режимских медија – још увек није ухапшен министар одбране Небојша Стефановић због кривичног дела противзаконитог прислушкивања председника државе и његове породице?
  2. Како је могуће да је због веза са криминалним кланом Вељка Беливука лишен слободе његов кум и најближи сарадник Горан Папић, бивши заменик начелника СБПОК-а, који је изјавио да је све радио по налозима министра, а да још увек макар на информативни разговор није позван бивши министар полиције Небојша Стефановић?
  3. Како је могуће да је Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а и десна рука Небојше Стефановић, окривљена за покушај државног удара, тајног прислушкивања и припреме ликвидације председника СНС, а да о томе ништа није знао њен тадашњи шеф Небојша Стефановић?
  4. Шта Небојша Стефановић зна о мистериозној смрти Владимира Цвијана о чему је вршена полицијска истрага у време његовог министарског мандата у МУП-у?
  5. Да ли је Небојша Стефановић после три године пустио јавности информацију да је Цвијан мртав да би послао поруку Вучићу и заштитио себе?
  6. Шта још све знају Небојша Стефановић и Дијана Хркаловић о Александру Вучићу и његовом најближем кумовском, тајкунском и страначком окружењу па због тога актуелна власт не сме да их ухапси?
  7. Да ли је и где Небојша Стефановић на сигурном сакрио прислушкиване разговоре и друге тајне садашње власти због чега је недодирљив за хапшење?
  8. Да ли је једно од тих места Министарство за националну безбедност САД, FBI и DEA којима је Стефановић био у посети под велом тајне и на највишем нивоу 15. маја 2019. године? Шта је тада договорено?
  9. Да ли Небојша Стефановић држи Александра Вучића уцењеним неким веома крупним компромитујућим материјалом па је то разлог зашто још увек није ухапшен а режимски медији и функционери СНС су нагло утихнули са свакодневним јавним нападима на њега и његове најближе сараднике и кумове?
  10. Да ли држава и грађани Србије треба да буду жртве овог сукоба у врху власти, а све крупне афере стављене у фиоку и њихови актери заштићени од закона до неког новог сукоба између Вучићевог и Стефановићевог клана?

[ngg src=“galleries“ ids=“388″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: