Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Da li će ministar Trivan biti drugi Vladan Vukosavljević?

Govoreći o zakonu koji se tiče zaštite životne sredine, predsednik Dveri je istakao da je za adekvatnu zaštitu životne sredine nužno da država zaštiti i zadrži u svom vlasništvu prirodna bogatstva.

„Ako nemamo svoje seme bićemo taoci stranog lobija. Ako u našim rukama nije naše poljoprivredno zemljište i rudna bogatstva, izvori vode ili ako dozvolite nekontrolisano širenje mini hidroelektrana, vi nećete zaštititi životnu sredinu.“ – rekao je Obradović.


On se posebno osvrnuo na pitanje mini hidroelektrana citirajući stav ministra Trivana koji je rekao da one štete biodiverzitetu i da je horor ono što je zatekao kada je obišao pojedine MHE u Srbiji.


„Zar to nije zvono za uzbunu? Ko je odgovoran za taj horor?“ – pitao je Obradović i istakao da je posebno zabrinjavajuće to što je ministar Trivan, nakon ovakvog iznošenja stanja na terenu rekao da ne može da spreči izgradnju MHE.


„Da li vi onda postajete drugi ministar u Vladi koji se ne pita za ono što mu je opis posla? Da li ćete biti drugi Vladan Vukosavljević i da li to ima veze sa činjenicom da je jedan od glavnih investitora u izgradnji MHE kum predsednika Srbije, izvesni Nikola Petrović?“ – pitao je Obradović ministra Trivana.Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: