Boško Obradović: Da li Vlada planira da snizi akcize na gorivo

„Tačno je da smo mi prvi u Evropi kako kaže predsednik, ali prvi po visini cene dizel goriva“ – rekao je Obradović i dodao: „Dok se ne pobunimo neće prestati da nas pljačkaju“.

On je pitao predsednika Vlade da li se planira smanjenje akciza, jer zakon daje tu mogućnost.

Lider Dveri je istakao da akcize iznose 53 do 55% cene goriva, što znači da od cene od 160 dinara država uzima više od 80 dinara, a da su cene u regionu 30 do 50 dinara niže. Kako je istakao, zakon dozvoljava da Vlada svojom uredbom privremeno smanji akcize za 20%  i pitao je da li će Vlada to da uradi.

On je dodao da je građanska inicijativa iz Pančeva pokrenula ideju da se sutra u 17 sati u znak protesta zbog cene goriva blokira saobraćaj u Srbiji i da Dveri podržavaju tu inicijativu.

Kako ističe, predsednik je one koji su najavili protest nazvao političkim ludacima, a nekada se sam hvalio kako je zaustavio saobraćaj na Gazeli. „Da li su politički ludaci i Nemci, na koje se predsednik ugleda, a koji su 2015. zaustavili kamione na putevima zbog cene goriva?“-pitao je Obradović.

Informativna služba Dveri