Округли сто „Бојкот избора као начин за очување Косова и Метохије у саставу Србије“

     „Видовдан је један од наших највећих националних празника који је толико пута искоришћен за понижавање српског народа, и томе изгледа нема краја. На Видовдан 2001. је Слободан Милошевић изручен Хашком трибуналу, Ана Брнабић је постала председник Владе на Видовдан 2017. а ове године се у Вашингтону о Видовдану планира финале тајних договора између ратног злочинца Хашима Тачија и Александра Вучића о предаји Косова и Метохије сепаратистима у Приштини“, изјавио је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић на отварању округлог стола „Бојкот избора као начин за очување Косова и Метохије у саставу Србије“, који се данас одржава у Прес центру УНС-а у Београду.


Овим поводом Обрадовић је нагласио „да је у току припрема јавности у Србији за овај завршни чин одрицања од дела наше државне територије које је започело антиуставним тзв. Бриселским споразумима из 2013. године. Доказ томе је велико убрзање процеса са избором нове сепаратистичке владе у Приштини и преговорима који се настављају дан после избора у Србији. Сада следи стављање потписа на признање лажне државе Косово од стране власти у Београду и лажни избори 21. јуна имају за циљ формирање Скупштине и Владе који ће подржати Вучићеву идеју разграничења, која није ништа друго него признање независности друге албанске државе на Балкану и увод у стварање Велике Албаније. То је довољан разлог за све патриоте у Србији да не изађу на ове недемократске и противуставне изборе, и не дају легитимитет садашњој власти за планирано кршење Устава и предају КиМ. Бојкот избора је начин да сачувамо КиМ у саставу Србије јер нелегитимна власт без опозиције у Скупштини не може потписати било шта, а уколико се ипак усуди на такво кршење Устава и председничке заклетве онда ће будућа власт после пада Александра Вучића имати правног основа да поништи све противуставне споразуме који буду потписани и прихваћени у лажној Скупштини у међувремену. Користим се приликом да позовем све српске родољубе, без обзира на наше страначке и друге разлике, на јединство и стварање заједничког националног фронта за одбрану и очување КиМ у саставу Србије. Наш задатак је спречавање издаје од стране актуелне власти“.

Округли сто организују народни посланици мр Иван Костић и Бошко Обрадовић, као први у низу на теме из захтева које су изнели за време штрајка глађу на степеништу испред Дома Народне скупштине. Њихови тадашњи захтеви да би се створила нормална и демократска атмосфера у нашем друштву били су:

  1. Поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије.
  2. Неселективан рад тужилаштва и судова.
  3. Заштита епархија СПЦ и православних верника у Црној Гори.
  4. Слобода медија и 60 минута на РТС да објаснимо своје захтеве.
  5. Одлагање избора и стварање услова за слободне и поштене изборе.

С обзиром да власт и РТС нису спремни да испуне ове захтеве, народни посланици Обрадовић и Костић наставиће са њиховим истицањем у јавности у новој форми. Наиме, у наступајућем периоду биће организовано пет округлих столова на свих пет тема истакнутих у њиховим штрајкачким захтевима, на којима ће учешће узети најпозванији стручњаци на ове задате теме. Два округла стола у вези са прва два захтева биће организовани пре лажних избора 21. јуна као разлози за бојкот, а остала три до краја године. 

Први округли сто на тему бојкота избора као начина очувања КиМ у саставу Србије управо је у току, уз учешће најбољих познавалаца ове тематике као што су: академик проф. др Коста Чавошки, проф. др Слободан Антонић, проф. др Слободан Самарџић, проф. др Зоран Чворовић, др Владимир Димитријевић, Драгана Трифковић…

 

Инфослужба Двери