Српски Покрет Двери - Лого
Search

У новој сезони серијала „Криминални кругови“, након разоткривања незаконитих делатности Уставног суда Србије и његовог председника, затим пореског дуга Жељка Митровића и рада Пореске Управе при Министарству финансија, Бошко Обрадовић открио је нову аферу у врху актуелне власти и покушај СНС да направи свој приватни факултет који би наследио Мегатренд у штанцовању лажних диплома за партијску лажну елиту.

      Србијом већ деценијама владају политичари са купљеним дипломама и плагираним докторатима. Многи од њих никада не би могли да се нађу на највишим функцијама у државној управи и локалној самоуправи, јер оне подразумевају факултетску диплому. Зато су направљени бројни приватни факултети за трговину дипломама, преко који су овакви политичари лако за новац долазили до неопходног услова за заузимање одређених државних функција. На овај криминални начин не само да је обесмишљено високо образовање у Србији, већ су на најодговорнија места у држави дошли политичари без знања и способности. Дуго је главни извор продаје диплома био Мегатренд у власништву Миће Јовановића блиског СПС. Сада је СНС, који је такође користио услуге Мегатренда, решио да направи свој факултет – Факултет друштвених наука.

Питам Министарство просвете да ли Факултет друштвених наука, основан 21. јуна 2019. године, има дозволу за рад и да ли је добио акредитацију високошколске установе и студијских програма како налаже закон? Да ли је њихов студијски програм прекопиран програм Универзитета Мегатренд? Како је овај нови приватни факултет уписивао студенте за школску годину 2019/2020. и сада за нову 2020/2021. ако није добио уверење о акредитацији? Зашто – ако јесте акредитован код надлежног Националног акредитационог тела – ту информацију нема јавно доступну на својој интернет презентацији? Шта о свему овоме има да каже Комисија за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању? Истовремено питам одговорне у јавном предузећу „Југоимпорт-СДПР“ да ли су уступили свој простор у пословној згради у Булевару уметности 2а у Београду за седиште Факултета друштвених наука, као и да јавности доставе по чијој одлуци је то урађено, да ли нови факултет тај простор закупљује и по којој цени, као и да ли је исти простор понуђен и другим закупцима?

У Србији неће бити владавине закона и правде док све дипломе и докторати запослених у јавном сектору не буду преиспитани и док свим лажним образовним приватним високошколским установама које се баве криминалом не буду одузете дозволе за даљи рад, а одговорни за ово безакоње не буду кривично процесуирани и лустрирани. Свима њима који су на овај начин продавали или стекли дипломе треба да буде забрањено обављање било које јавне функције у будућности.

 

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: