Boško Obradović: Dveri će obeležiti Nedelju porodice

Na vanrednoj konferenciji za medije predsednik Dveri Boško Obradović čestitao je svim građanima današnji Međunarodni dan porodice i najavio Nedelju porodice od 18. do 26. maja u organizaciji Dveri.

„Centralna manifestacija biće u nedelju 19. maja u 12 časova u Tašmajdanskom parku u Beogradu, gde će se skupiti naši članovi, simpatizeri i drugi građani sa svojom decom, a deca će imati priliku da u jednom simpatičnom defileu prošetaju parkom zajedno sa svojim biciklima, rolerima, trotinetima. I to će biti jedna divna slika toga dana. A zatim će tokom ostatka nedelje biti organizovani porodične manifestacije širom Srbije.“ – rekao je Obradović.

Predsednik Dveri je podsetio da je prva Porodična šetnja organizovna baš u Čačku pre tačno 10 godina i da Dveri od svog nastanka stavljaju porodicu na prvo mesto. On je naglasio da je stav Srpskog pokreta Dveri da neka nova vlast mora imati Ministarstvo za porodicu i da je porodica nezaštićena od strane aktuelne vlasti.

„I zato mi predlažemo da u nekoj sledećoj Vladi mora da postoji Ministarstvo za porodicu koje bi centralizovalo sve državne aktivnosti u pravcu pomoći porodici. Mi smatramo da je borba protiv bele kuge najvažnija tema buduće državne politike. To podrazumeva pomoć mladim bračnim parovima, rešavanje stambenih pitanja za mlade bračne parove, zatim pomoć samohranim roditeljima. To podrazumeva i brigu o staračkim domaćinstvima kojih je sve više u Srbiji, i to podrazumeva brigu praktično o svakom pojedincu u Srbiji, jer je i on na različite načine deo porodice i svakoga građana smatramo porodičnim čovekom koji treba da bude zbrinut u socijalnom, zdravstvenom i obrazovnom smislu“, istakao je Obradović.

Obradović je rekao da svaka porodica u kojoj nijedan član nije zaposlen mora dobiti neku vrstu pomoći od države tj. da jedan član mora biti zaposlen.
Kao najkonkretniju ekonomsku meru pomoći porodice Obradović je istakao poresku reformu.

„Onoga trenutka kad uđete u brak dobijate manji porez na zarade i imovinu. Takođe onoga trenutka kada dobijete dete, pada porez na zarade i imovinu. I tako sa svakim novim detetom, manji je porez na zaradu i imovinu“, rekao je Obradović.

Obradović je na kraju zaključio da je država jaka na rečima i političkom marketingu, ali da zapravo ne pomaže porodicama na adekvatan način.

Podsećamo da su neki odbori Dveri već krenuli sa obeležavanjem Međunarodnog dana porodice, a da će se aktivnosti nastaviti naročito u periodu 18. do 26. maja kada Dveri obeležavaju Nedelju porodice. U Mladenovcu je juče organizovano druženje u okviru Dana porodice gde su deca mogla da crtaju svoje viđenje porodice, a prolaznicima su deljeni baloni. Danas se i u Knjaževcu, u organizaciji Dveri, održava prigodan program.

Info služba Dveri