Након што смо добили званичан позив и информацију да ће на састанку са политичким представницима из РС бити и њихова опозиција, одлучили смо да се и Двери одазову.

       Пре неколико дана смо позвали читаву јавност на подршку Републици Српској и било је нормално да се сусретнемо са њиховим политичким врхом кад су у Београду и лично им пружимо подршку. Као на разговору око ситуације у вези са КиМ у Народној скупштини и овде смо се руководили најважнијим националним и државним интересима, а то је одбрана и очување РС, а не дневном политиком. Искористили смо прилику да предложимо да парламенти Србије и РС донесу Резолуцију о геноциду над Србима у НДХ, као и да једна таква резолуција буде поднета и Генералној скупштини УН као вид превенције да нам се страдање из 20. века више никада не понови.

       Ове године је тачно 80 година од отварања монструозног логора смрти Јадовно и Јасеновац, а на данашњи дан се сећамо и Олује као највећег етничког чишћења у Европи после Другог светског рата. Подсетили смо и на нашу Свесрпску декларацију којом тражимо да и Србија донесе сличан закон као РС по коме ће бити забрањено називати Србију, РС или српски народ геноцидним. Сада су руководства Србије и РС на потезу да одговоре на ове наше иницијативе које су у функцији заштите српских националних и државотворних интереса.

 

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери