На седници Председништва Српског покрета Двери, одржаној 9. маја у Чачку, донета је одлука о наставку кампање бојкота избора заказаних за 21. јун, бојкота који важи на свим нивоима избора. Тиме Двери остају верне свом потпису који смо ставили на „Споразум са народом“. Наша девиза гласи – „Ни бојкот ни избори него побуна“! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора.

Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун. За одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова. Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес. Очигледно је режимска медицинска струка поново пала на стручном испиту и оправдала убрзање избора по цену ризика здравља грађана. Владајући режим који мења најважније изборне законе 45 дана пред изборе чини нови државни удар, кршење Устава и невиђени правни скандал да се један исти изборни процес спроводи по два различита изборна закона. Са једним изборним законом су расписани избори и скупљани потписи за изборне листе власти и омиљене опозиције пре ванредног стања, а сада се по другом изборном закону жели наставити изборни процес и даље спроводити избори. То је незабележен случај у европским демократијама и довољан разлог за прекид оваквог антиуставног изборног процеса и одлагање избора.

Позивамо све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организујемо у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествујемо на заједничкој изборној листи. Председништво Двери изнова истиче да циљ нашег бављења политиком није бојкот већ учешће на изборима и смена актуелне власти, али не под овим недемократским и противуставним околностима и не у сред пандемије нове заразне болести на светском нивоу.

Бошко Обрадовић
Народни посланик и