Српски Покрет Двери - Лого
Search

У Народној Скупштини, делегација Двери угостила је високу делегацију Руске Федерације предвођене Наталијом Поклонском, послаником Руске Думе и замеником Одбора за спољне послове и Георгијем Мурадовим, замеником председника Савета Министара Републике Крим и сталним представником Председника Путина за Републику Крим.

     Лидер Двери је истакао да му је част и задовољство да данас у Народној скупштини Републике Србије народни посланици Српског покрета Двери могу угостити овако високу делегацију Руске Федерације на челу са г. Мурадовим и госпођом Поклонском.

„Моја порука са нашег данашњег састанка јесте да свима нама који живимо у Европи, а не заборавимо да је и Русија део Европе, нису потребни сукоби већ партнерство са Русијом. Европа нема интерес да се конфронтира са Русијом, напротив, постоји низ тема око којих се најближе може сарађивати, посебно у сфери економије и енергетике, што данас препознају бројни европски политичари и привредници који се залажу за прекид санкција према Руској федерацији.“ Обрадовић је истакао пуну подршку територијалном интегритету Руске федерације јер нема сумње да је Крим део Русије, као што је Косово и Метохија део Србије. „Настављамо наше пријатељство са драгим гостима и сигуран сам да ће наша сарадња само напредовати.​“ – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Георгиј Мурадов, заменик председника Савета министара Републике Крим је истакао радост што је посетио Београд, српску престоницу. Он је истакао да је подршка Двери Русији и статусу Крима, као дела Русије значајна. Мурадов је истакао да је разлог њиховог доласка врло значајан, јер се сутра у Руском дому одржава прва међународна конференција о признању права народа Крима да се врати под окриље отаџбине Русије, где ће учествовати више делегата из Србије, Русије и целе Европе. „Поновио бих поруку, Крим је Русија, Косово је Србија“ – рекао је он.

Наталија Поклонска, посланик Думе и заменица председника Одбора за спољне послове Руске Думе истакла је захвалност свих Кримљана српском народу за подршку коју су нам дали. „Крим и Севастопољ су заиста Русија. Ми смо победили блокаде које смо имали. Желим да пожелим и Србији и Русији па и Украјини да процветају, да сви уживамо и базирамо се на хришћанским, европским вредностима. Надам се да наступа једна нова етапа у развоју наших земаља и развоју Европе и да ће та етапа почети од тога да се међусобно поштујемо и уважавамо. Захваљујемо се нашим пријатељима из Двери, који су нам пружили подршку у тренуцима када то није било лако и ми то нећемо никада заборавити“ -​ рекла је она.

Високу делегацију Руске Федерације чинили су:

 

[ngg src=“galleries“ ids=“57″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: