Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић предао је данас Тужилаштву за организовани криминал своју књигу „Криминални кругови – Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС”, објављену у мају прошле године, која садржи комплетну шему политичке мафије у Србији, као и 40 питања за тужилаштво која су још увек остала без одговора, а директно указују на починиоце кривичних дела у врху власти. Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће:

      „Данас сам Тужилаштву за организовани криминал у Београду предао своју књигу као доказни материјал за даље истраживање криминала и корупције у врху МУП-а и актуелне власти. Охрабрујем полицију и тужилаштво да наставе да раде по њеном садржају као и до сада, јер се испоставило да приводе и испитују буквално по редоследу из књиге: од Дијане Хркаловић до Горана Папића. Навешћу само неке од наслова из садржаја: Истина о купљеној дипломи министра полиције Небојше Стефановића; Три разлога зашто је Вучић потегао причу о прислушкивању; Ко је Горан Папић, кум министра полиције Небојше Стефановића; Ко прислушкује опозицију и новинаре у МУП-у; Ко штити криминал у врху МУП-а; Ко све чини Стефановићев клан: Ко из врха државе је штитио Јовањицу; 40 питања за Тужилаштво која су остала без одговора: 12 великих нерасветљених афера актуелне власти СНС и СПС”. Ту су и пет кривичних пријава које сам током 2019. и 2020. поднео против Александра Вучића, Александра Вулина, Небојше Стефановића, Владимира Ребића и Загорке Доловац. Сав овај материјал значајно олакшава посао Тужилаштву за организовани криминал у даљем процесуирању оних који стоје иза криминалне групе Вељка Беливука и других крупних криминалних афера у Србији.

Међутим, иако се сви високи функционери СНС свакога дана ређају као на траци у најави обрачуна са онима у Влади који су били подршка овој криминалној групи – до сада нико од њих није изговорио нити једно конкретно име, изузев што сви цртају фоторобота који неодољиво подсећа на Небојшу Стефановића. Ко су они из врха СНС за које је народни посланик и члан Председништва СНС Владимир Ђукановић рекао да су им „душе труле, а као људи су нуле”? За њих које назива керовима, криминалцима и лоповима са сумњивим дипломама, и сам Ђукановић признаје да су имали „наклоност Вучића, што је свакако велика ствар која потенцијално у данашњој Србији многа врата отвара” и помиње њихове везе са криминалном групом Вељка Беливука. Ко су два министра у Влади за које је потпредседник СНС Милош Вучевић рекао да су криминалци који су планирали убиство председника СНС и како они још увек нису ухапшени већ и даље седе у Влади? Како је могуће да и Ђукановић и Вучевић и даље остају чланови једне такве криминалне организације? Како је могуће да су сви око њега криминалци или у вези са криминалцима, али да је само председник СНС невин? Зар лично он није донедавно хвалио Папића?

Кључно питање гласи зашто је председник СНС дао поверење баш таквима да дођу на највише државне функције? Како се десило да су у питању све његови најближи пријатељи и сарадници? Где је његова одговорност и када ће Александар Вучић бити саслушан на околности да су управо његови најближи сарадници оптужени за озбиљна кривична дела? Не може све остати само на његовој синоћној изјави из Абу Дабија: „Бежао сам од тога. Нисам могао да верујем да су многи мени блиски људи компромитовани. Ја сам многе од њих бирао и разочаран сам оним што се десило”. Доста је било бежања од политичке и сваке друге одговорности”, закључио је Обрадовић на крају свог обраћања испред седишта Тужилаштва за организовани криминал у Београду.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: