Цена техничког прегледа возила у Србији је међу највишима у Европи, а свакако је највећа у региону. Власт се хвали финансијским успесима тако што пљачка сопствене грађане и нашим парама финансира стране компаније. Ново поскупљење је пре свега грешка МУП-а који би требало дефинише највише цене техничког прегледа.

      Власт преоптерећује не само грађане који су корисници услуга техничког прегледа возила већ и саме предузетнике стално подижући критеријуме у виду преправки хала и осталих појединости које падају на терет власника техничких прегледа. Све то умногоме отежава њихов рад и повећава цене њихових услуга а неки од њих због неопходних улагања у објекте више неће радити овај посао јер немају довољно новца да уложе у све што се од њих тражи од стране државе.

Важно је напоменути да су возила у Србији стара у просеку 17 година, појединих мање битних делова нема практично на тржишту ауто делова, а све више постају дефицитарна и на ауто отпадима што потврђује и чињеница да су цене тих половних делова скочиле до пет пута у односу на само пре два месеца, па су возачи принуђени да импровизују како би прошли технички преглед који постаје озбиљно малтретирање.

На основу свега наведеног, Српски покрет Двери апелује на надлежне институције ове државе да још једном, узимајући у обзир аргументацију свих страна, ревидирају донешени правилник и да најспорније ставке истог за почетак одложе као што је то учињено са обавезним мерењем издувних гасова и овалности кочница који није почео 5. јула, што је одавно најављивано, односно његов почетак је померен за две године до када ће се ови параметри мерити, али се неће третирати као неисправност у случају да одступају од прописа. Посебно истичем неопходност налажења начина да се цене техничког прегледа возила обуздају, ограниче и тиме спречи увођење нових намета за грађане Србије.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери