Српски Покрет Двери - Лого
Search

Прави шефови ове криминалне групе налазе се у врху актуелне власти.

     Права истина о ухапшеној криминалној групи на челу са Вељком Беливуком и ко стоји иза ње крије се у врху СНС који их је по доласку на власт инсталирао на важне позиције у полицијским и криминалним структурама. СНС је поставио Дијану Хркаловић на политичку позицију државног секретара МУП-а Србије и она је била десна рука бившег министра полиције и другог човека СНС Небојше Стефановића. Небојша Стефановић је послао Дијану Хркаловић у полицијску станицу у Гучи за време локалних избора у општини Лучани у децембру 2018. године. СНС је на исти начин инсталирала најпре Александра Станковића, званог Сале Мутави, за вођу навијача ФК Партизан, а политички постављени функционери клуба су им омогућили коришћење просторија на некадашњем стадиону ЈНА. Станковићева група, чији је Вељко Беливук, звани Веља Невоља, био десна рука, добијала је од врха полиције и СНС слободу бављења криминалом, а заузврат је имала задатак да спречи скандирање против власти са јужне трибине, да учествује у застрашивању грађана на локалним изборима широм Србије и да обезбеђује инаугурацију председника Вучића испред Народне скупштине 2017. године, као и друге скупове СНС.  

Више чланова ове криминалне групе виђано је у друштву са сином председника СНС, а као један од примера можемо навести заједничко гледање утакмица на Светском првенству у фудбалу у Русији. Да ли је могуће да службе безбедности које су обезбеђивале ово заштићено лице нису знале са ким се он дружи и да то није знао његов отац? То није могуће. Једини одговор је да су они то одлично знали и да то за њих тада није било спорно зато што је ова криминална група била у оквиру СНС. Исто важи и за Дирекцију полиције и њеног директора Владимира Ребића, редовног гледаоца утакмица ФК Партизан које је често посматрао у друштву Вељка Беливука. Вељко Беливук је постао главни након убиства Александра Станковића, који је у тренутку убиства имао полицијску заштиту иако је одавно требало да буде на одслужењу правоснажне затворске казне. Ко му је омогућио да – иако правоснажно осуђен – не иде на робију? Ко му је дао полицијску пратњу и заштиту? Ко га је инсталирао на јужну трибину и наметнуо за вођу навијача, када ни Станковић ни Беливук раније нису били навијачи ФК Партизан већ других фудбалских клубова? 

[ngg src=“galleries“ ids=“361″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Необјашњиво је зашто још увек Дијана Хркаловић није ухапшена. Такође, зашто нису ухапшени Небојша Стефановић и Владимир Ребић. Да ли се овим медијским оптужбама и хапшењима Дијана Хркаловић и Вељко Беливук уствари склањају да не би проговорили о ономе што знају и могу да испричају о својим везама у врху МУП-а и СНС? Да ли се на овај начин скреће пажња јавности на Хркаловићку и Беливука као вође организоване криминалне групе, а заправо се скривају њихови политички ментори из самог врха државе и прави шефови политичке и друге мафије у Србији. О свему овоме говорио сам још пре више од годину дана као народни посланик на конференцијама за медије у Народној скупштини, које су сабране у мојој, у медијима апсолутно прећутаној, књизи „Криминални кругови – Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС”?

Ова књига је данас још актуелнија. Режимски медији тек данас помињу улогу кума Небојше Стефановића Горана Папића и Стефановићевог најближег сарадника у београдском СНС Александра Папића, које доводе у везу са Беливуковом криминалном групом, а о којима сам детаљно писао у књизи. Све што сам тада говорио о Дијани Хркаловић показало се као тачно. Све што сам говорио о пребијању београдског угоститеља Дејана Пејовића од стране Горана Папића, тадашњег заменика начелника СБПОК-а, показало се опет као тачно ових дана када је Пејовић објавио снимке са камера које су забележиле како га Папић пребија и гепекује у сред бела дана на Вождовцу. Горан Папић никада није одговарао за ово кривично дело које је учинио, а у његову одбрану у више наврата стао је и Александар Вучић.

Лично сматрам да је одговорност Дијане Хркаловић, Вељка Беливука и Горана Папића мања од њихових ментора и покровитеља из врха полиције и СНС. У овом тренутку све се чини да се сакрију трагови који воде ка правим шефовима мафије у Србији, а они нису у криминалним већ у политичким круговима. Данас се не зна где се завршава политика и почиње криминал, јер су се ови кругови потпуно помешали и изједначили.

Разне Хркаловићке, Беливуци и Папићи нису постојали пре доласка СНС на власт, они су пројекат СНС и зато владајућа странка и њени челници морају да буду саслушани, ухапшени и кривично гоњени за стварање ове криминалне групе. Коначно, да ли је било потребно да Веља Невоља у неком заједничком друштву опали шамар Данилу Вучићу, како се прича у београдским круговима, да би тек тада кренула полицијска операција против њега и његових сарадника? Да ли би ова криминална група, да тога није било, још увек уживала заштиту врха државе? И оно најопасније питање: да ли су службе безбедности знале за све криминалне активности ове групе, па и најтежа и најсвирепија убиства, али им је све то толерисано док су били део СНС и док су радили оно што им се каже? 

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 
Целу конференцију за медије Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде: 
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: