Власт све време избегава да каже који је то тачно термин ванредних парламентарних избора

      Приликом посете Крагујевцу у оквиру предизборне кампање Двери ОД ПОРОДИЦЕ ДО ПОРОДИЦЕ, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Крајње је неприхватљиво да се још увек не зна тачан термин ванредних парламентарних избора. Власт је најавила ванредне републичке изборе када је схватила да је бојкот прошлогодишњих избора успео и видела на шта личи Народна скупштина без опозиције.

Оно што, међутим, власт све време избегава да каже јесте који је то тачно термин ванредних парламентарних избора, а нема одговора ни на захтев Двери да заједно са републичким буду расписани и ванредни покрајински избори за посланике Скупштине АП Војводине, као и да до краја идуће године буду организовани и ванредни локални избори у свим градовима и општинама Србије. Парламенти без опозиције подједнако су недемократски и бесмислени како на републичком тако и на покрајинском и локалном нивоу.

Посебно позивам власт да распише покрајинске и локалне изборе на Косову и Метохији, јер од доласка СНС на власт ови избори нису организовани на територији АП Косова и Метохија, где су пре тога — макар на северу Косова и Метохије — редовно одржавани и где је нормално функционисала Скупштина АП КиМ. Такође, власт избегава одговор на још једно важно питање Двери које је од великог утицаја на припреме за следеће изборе, поред услова да ти избори буду слободни и поштени, а то је питање висине изборног прага односно цензуса. Да ли ће цензус остати исти или ће се мењати? То није тема која се може мењати пред изборе као прошле године већ мора много раније да се зна. Поново позивам представнике власти да се изјасне када су ванредни парламентарни избори: пре председничких и београдских, што би било најбоље за српску демократију, у истом термину са председничким и београдским на пролеће следеће године, или можда планирају да ових избора не буде и тако по ко зна који пут преваре јавност?“
 
Целу конференцију за медије можете погледати овде: