У оквиру предизборне кампање „Од породице до породице” делегација Српског покрета Двери на челу са председником Бошком Обрадовићем провела је читав јучерашњи дан у Мионици.

       Програм је започет дочеком у канцеларији Двери у центру Мионице и наставио се шетњом централним делом варошице и поделом „Породичног гласника Србије” и другог броја локалне новине „Мионички опозиционар”. Затим је делегација Двери посетила село Толић и породично пољопривредно газдинство Текић, које се већ четири генерације бави производњом и прерадом млека. Следећи сусрет са грађанима одржан је у кафани у селу Рајковић, а потом и у селу Мратишић, након чега је уприличена посета Бањи Врујци где је такође подељен промотивни материјал. На крају дана Бошко Обрадовић је присуствовао отварању традиционалне мионичке манифестације „Мишићеви дани”.

Поводом посете Мионици Бошко Обрадовић је изјавио следеће:  „Данас сам овде да подржим општинску организацију Српског покрета Двери у Мионици, која представља најјачу опозициону групацију у овом граду. Такође бих желео да похвалим слободне и храбре грађане Мионице који су покренули штампу Мионичког опозиционара, прве савремене опозиционе новине у овом делу Србије. Све то су важне припреме за локалне изборе у Мионици који следе до краја године. Општински одбор Двери има одрешене руке да се организује са осталим опозиционарима и одлучи који је најбољи начин изласка на ове изборе. Овде су на почетку владавине СНС заживели први џипови са батинашима на локалним изборима у Србији, па је ред да овде прво буду и побеђени. Данас сам се уверио да у Мионици постоји јасно изражен опозициони дух и жеља за политичким променама.

Посебно бих желео да укажем на проблем општинске депоније која се налази на неколико стотина метара од центра варошице, уз саму реку Рибницу, што представља огроман еколошки проблем који је локална власт покушала да реши тако што је депонију оградила високом оградом да се не види шта се ту налази, али их одаје смрад који се шири са ове дивље депоније.

Посебно је било тужно видети одсуство представника локалне општинске власти са отварања најважније манифестације коју ова лепа варош има, а то су „Мишићеви дани”, јер су највиши локални функционери имали обавезу да присуствују предизборном митингу СНС у Нишу.

Дошло је време да се на српској политичкој сцени много више питају грађани и политичари из Шумадије и западне Србије. У актуелној Влади Србије од 24 министра 20 су из Београда и неколико из Војводине, али ниједан министар не долази из Шумадије и западне Србије. Имамо два министра пореклом из Тузле, али ниједног из Крагујевца или Ваљева. Тако више не може и време је да ови наши крајеви који су стварали државу Србију поново буду они који ће се питати и одлучивати”, закључио је Обрадовић на крају посете Мионици.

[ngg src=“galleries“ ids=“439″ display=“basic_slideshow“]