Српски Покрет Двери - Лого
Search

У оквиру нове предизборне кампање Српског покрета Двери „Од породице до породице“ председник Двери Бошко Обрадовић данас борави у посети Сремској Митровици.

        Тим поводом дао је следећу изјаву: „Не можемо говорити о постојању овако монструозне криминалне групе Беливука и Миљковића, како их представљају водећи представници власти и режимски медији, а да нема никакве одговорности највиших функционера МУП-а који нису спречили њихово опште познато мафијашко деловање у Београду. Једино објашњење када криминалци слободно делују јесте да су под заштитом полиције. То је управо био случај са овом криминалном групом која је настала као полицијска испостава на фудбалским стадионима, која треба да спречи непожељно скандирање против власти. Касније је коришћена и за друге услуге властима, а заузврат је добила слободу криминалног деловања. Где је одговорност бившег министра полиције Небојше Стефановића и директора полиције Владимира Ребића? Зашто још увек није ухапшена Дијана Хркаловић која је била њихова десна рука и директна веза са овим криминалним кланом? Која је природа дружења генералног секретара Владе Новака Недића са Беливуком?
 
Кључно питање гласи од када полиција зна за бункер на Партизановом стадиону и за кућу у Ритопеку? Од када је фамозна кућа у Ритопеку под присмотром полиције? Да ли то значи да су практично дозволили убиства тј. да нису реаговали иако су знали шта се тамо дешава? Да ли је полиција све знала о овој криминалној групи али их није дирала зато што је Беливуков клан радио за владајући режим? И ко ће за то да одговара? Коначно, да ли се садашњи министар Вулин дружио са Миљковићем и да ли их је упознао Вулинов саветник Светозар Вујачић? Вредело би знати и да ли су Беливук, Миљковић, Лалић и остали притворени чланови СНС?
 
Ова питања не могу остати без одговора. То што је Беливуков клан сада у затвору не значи да пре тога није био у функцији владајућег режима. Уосталом, овај клан није ни постојао пре него што је СНС дошла на власт. Неко из полиције их је штитио и годинама толерисао њихов криминал и злочине јер су били корисни за власт. Ко је тај? 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: