Српски Покрет Двери - Лого
Search

Од 2012. живимо у ванредном стању, а Александар Вучић сваки дан крши Устав.         

     У свом уобичајеном маниру да државну функцију користи за партијску пропаганду, председник СНС је изнова на јучерашњој конференцији за медије у једној приватној фирми у Обреновцу нападао и вређао своје политичке противнике. То је већ постало опште место да се важне државне церемоније или други државни послови злоупотребљавају за обрачуне са политичким неистомишљеницима. Овога пута је председник СНС, између осталог, прокоментарисао да неће бити одлагања избора како су Двери тражиле. Тако је у своје време рекао да се никада неће кандидовати за председника Србије, па та његова реч није значила ништа. Ако се руководимо једином исправном логиком да је све супротно од онога што Вучић каже – онда је одлагање избора најављених за 26. април веома извесно.

    Овим поводом Вучић је истакао и да му не пада на памет да крши Устав и уводи Србију у ванредно стање. Садашњи председник СНС је увео Србију у ванредно стање још пре осам година када је са позиције министра и потпредседника Владе узурпирао функцију шефа Бироа за координацију свих служби безбедности, а што се Устава тиче прекршио га је први пут још потписивањем Бриселског споразума 2013. године. Данас председник Србије Устав крши на дневном нивоу узурпирајући противуставно велики број надлежности које му никако не припадају.

    Коначно, прозивајући Српски покрет Двери да са 2% хоћемо у Владу, подсећамо председника СНС да Дверима није био проблем да самостално изађу на изборе ни 2012. ни 2014. године и да освоје далеко преко новог цензуса од 3% направљеног за његове сараднике у опозицији. Ако тако гледамо онда би Александар Вулин, Милан Кркобабић, Драган Марковић Палма, Расим Љајић, Ненад Поповић, Маријан Ристичевић, Богољуб Карић или Вук Драшковић, његови најближи коалициони партнери, требало одмах да лете из Владе Србије и са власти, јер нико од њих нема ни близу 2% подршке у бирачком телу.  

    Александра Вучића је, међутим, заболео бојкот избора од стране уједињене опозиције и немогућност да било кога од својих сарадника у опозицији пребаци преко 5% гласова. У том случају би у Народну скупштину ушли само СНС и СПС, што би био завршни доказ краха демократског система у Србији. Зато је једино решење за ову политичку кризу одлагање избора и постизање споразума између власти и опозиције о стварању услова за слободне и поштене изборе, формирање прелазне, техничке владе која би гарантовала примену таквог споразума и прави, демократски избори после девет месеци од усвајања тог споразума у Скупштини.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: