Поводом потписивања међудржавног споразума између Србије и Албаније, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и потпредседник мр Иван Костић одржали су заједничку конференцију за медије испред зграде Владе Србије. У наставку преносимо изјаву Бошка Обрадовића.

Зашто се нашим властима толико жури са албанским мини-шенгеном?

Јучерашње потписивање још једног корака у формирању једне врсте интеграција између Србије и Албаније у сред огромне здравствене кризе отвара бројна контроверзна питања:

  1. Зашто се актуелној власти у Србији толико жури да склопи савез са Албанијом?
  2. Када су интеграције са Албанијом и С. Македонијом постале приоритет спољне политике наше државе, посебно у времену нове заразне болести у току које се укидају здравствене контроле између три државе?
  3. Да ли Србија на овај начин помаже у формирању Велике Албаније и шта би у свему томе био српски национални и државни интерес?
  4. Када су и на ком референдуму грађани Србије питани да се изјасне да ли су за интеграције са Албанијом и потписивање међудржавног споразума о слободном кретању грађана са личним картама?
  5. Колико ће овај међудржавни споразум олакшати кретање албанским терористима припадницима Исламске државе, као и трговцима дрогом, људима и оружјем?
  6. Да ли овај међудржавни споразум отвара простор да албански криминалци новцем од прљавих и противзаконитих послова купују некретнине у Србији?
  7. Зашто потписивању тројне сарадње нису присуствовали албански и македонски председник већ само српски?
  8. Да ли ће овако Ана Брнабић потписати и признање лажне државе Косово које ће договорити Александар Вучић, као што је договорио  и све око овог албанског мини-шенгена а она потписала?
  9. Како тзв. Косово може постати део овог мини-шенгена када се тиме признаје независност ове лажне државе?
  10. Зашто за Србију нису биле прече интеграције са Црном Горим и Републиком Српском кроз српски мини-шенген, а онда у другом кораку и са БИХ и Северном Македонијом, као што је то предлагао Српски покрет Двери?

Видео снимак конференције за медије:

 

Бошко Обрадовић

председник Српског покрета Двери