Синоћна брза, нервозна, љута и увредљива реакција двојице водећих људи владајућег режима СНС, Александра Вучића из Давоса и Небојше Стефановића из Београда, на моје саопштење у вези са скандалозном изјавом Срђана Богосављевића – говори да сам погодио у центар проблема.

Као што никога ни у земљи ни у иностранству не могу да убеде да је смањење цензуса на 3% два месеца пре избора демократски искорак а не гурање омиљене опозиције изнад недостижног цензуса од 5%, тако им нико не може поверовати да већ годинама не манипулишу са јединственим бирачким списком (ЈБС) и да  то неће поновити. Најбољи доказ томе је да никоме сем власти није дозвољен приступ ЈБС, тако да нико из опозиције не може да утврди тачност ЈБС и потврди истинитост великих прича и обећања власти о сређивању ЈБС, који је како они тврде „тренутно најсређенији у историји Србије“. Како то ми да знамо? Да им верујемо на реч?

     У свом јучерашњем реаговању уопште се нисам бавио Вучићем и Стефановићем, већ изјавом њиховог (режимског) аналитичара и истраживача јавног мњења Срђана Богосављевић који је устврдио да у Србији има око 4,8 милиона бирача, и да ће од тога на изборе изаћи око половина, што значи да ће излазност бити око 50%. Срђан Богосављевић није ни мали ни наиван да направи неколико крупних грешака у само једној реченици:

На крају саопштења сам позвао стручну јавност и грађане Србије да испрате овај свеукупни даљи изборни инжењеринг СНС и закључе сами о чему се ради, јер се Вучићу и Стефановићу, а ни Богосављевићу, свакако ништа више не може веровати на реч. Зар није АВ рекао да се никада неће кандидовати за председника Србије? Зар није Небојша Стефановић рекао да се изборни закони неће мењати у изборној години? Зар његов заменик на месту шефа Радне групе Владе Србије за побољшање изборних услова није Дејан Ђурђевић лично, који је као шеф РИК-а директно организовао крађу избора и вештачко спуштање испод цензуса три опозиционе изборне листе на републичким изборима 2016. године? Ко је луд да верује у поштење и обећања ових људи?

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери