Ко је Горан Папић, Стефановићев човек од поверења?

Да ли он наставља криминалну мисију Дијане Хркаловић у врху МУП-а?

Како криминалци у Полицији заташкавају кривична дела у својим редовима?

        На конференцији за медије у Народној скупштини, председник Двери Бошко Обрадовић наставио је да разоткрива криминалну пирамиду у врху власти и указао на незаконите радње и бахатост Горана Папића, заменика шефа СБПОК – Службе за борбу против организованог криминала, чија породица је у кумовским односима са породицом Стефановић.

        „Папић нема никакво полицијско образовање и пре доласка у МУП радио је као конобар у угоститељском предузећу свога оца, са незавршеном средњом школом. Прво радно место у МУП-у било му је у контроверзном Одељењу за послове безбедности при Кабинету министра полиције, које се везује за незаконито праћење новинара. Није познато када је и како Горан Папић завршио средњу школу и факултет, односно да ли уопште има одговарајућу стручну спрему за радна места на којима се нашао у МУП-у.Оно што је најкарактеристичније јесте његово муњевито напредовање у каријерији: за четири године стигао је до места заменика СБПОК-а, чему не могу да се надају ни школовани и искусни полицијски службеници са 20 година радног стажа. За ове четири године прешао је пут од Кабинета министра, преко Одељења за опсервацију и документацију и Службе за специјалне истражне методе до Службе за борбу против организованог криминала, где је данас заменик начелника.“ – истакао је Обрадовић и истакао да се за Горана Папића везују се никада разјашњене афере незаконитог прислушкивања иза којих је стајала Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а.

        О томе колико су се ови људи осилили и мисле да могу да раде шта год им падне на памет јер имају заштиту врха власти говори случај бруталног пребијања Дејана Пејовића од стране Горана Папића лично који се одиграо 22. октобра у Заплањској улици у Београду. Према информацијама које је Обрадовић изнео, отац Горана Папића је власник ресторана поред ресторана у власништву Дејана Пејовића и поменутог дана је напао Пејовића, а на његову изјаву да је позвао полицију одговорио је са: „Знаш ли ти ко је мој син, знаш ли ко му је кум? Министар полиције!“.

        „Убрзо се на лицу места појавио сам Горан Папић и његов колега Томислав Антонијевић, шеф одсека УКП, и уместо да као савестан полицијски службеник смири ситуацију, Папић заједно са колегом брутално пребија Дејана Пејовића, уз константне повике: Знаш ли ти чији сам ја кум“ – тврди Обрадовић.

        По његовим речима, после 15 минута бруталног малтретирања, пред Пејовићевом супругом која вришти и преклиње их да прекину, на лице места долази полиција која приводи Пејовића и задржава га у притвору не дајући му ни потребну медицинску негу, уз константне покушаје да са њим постигну договор да се случај заташка. При том Папићеве колеге упадају на Пејовићев приватни посед, прете његовој супрузи и уништавају снимке са камера о чему постоје докази и извештај овлашћеног сервиса. С обзиром да нису успели заташкавање, окренут је дисциплински, али не и кривични поступак.

        „Због свега наведеног, тражим хитну оставку Небојше Стефановића на све државне и страначке функције, а од републичког јавног тужиоца Загорке Доловац налог за хитно хапшење, истражни поступак и кривично гоњење Горана Папића, Бранка и Небојше Стефановића. Све ово је разлог и за пад Владе Ане Брнабић, чији је Небојша Стефановић потпредседник и министар унутрашњих послова, као и за одговорност председника СНС Александра Вучића који га је поставио и за секретара Савета за националну безбедност и шефа Бироа за координацију свих служби безбедности. Такође, позивам све часне службенике МУП-а и врхунске професионалце у српској полицији којих је 90% да се заједнички супротставимо оваквим криминалним појавама у нашим службама безбедности и одвојимо жито од кукоља. Последњи је час пре него што не буде касно и мафија у потпуности не преотме државу.“ – рекао је Обрадовић

Видео линк са КЗН – Криминал влада Србијом!

 

[ngg src=“galleries“ ids=“29″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]