Српски Покрет Двери - Лого
Search

У држави у којој министар полиције има доказано фалсификовану факултетску диплому, а министар финансија доказано плагирани докторат – може ли се веровати једном медијском тајкуну који тврди да не дугује ништа држави за порез? Наиме, Жељко Митровић се славодобитно јуче појавио на Твитеру са некаквим „уверењем“ из Пореске управе (на чијем челу је кадар БИА Драгана Марковић, а све под контролом поменутог министра финансија Синише Малог), којим се „потврђује да је Жељко Митровић на дан 13.08.2020. године платио доспеле обавезе евидентиране у пореском рачуноводству“.

     Зашто се Пореска управа огласила овим „уверењем“ (ако је уопште аутентично и тачно) на упит Жељка Митровића, а не одговором комплетној јавности на конкретна питања једног политичара из опозиције? Зашто им је требало седам дана и како је у том периоду „чишћена“ и „пеглана“ пореска папирологија? Зашто се у овом „уверењу“ не помињу приватне фирме у власништву Жељка Митровића као правна лица и колико оне дугују за порез држави? Зашто нема одговора на моја конкретна и папирима потврђена питања шта је све Пореска управа и Агенција за осигурање и финансирање извоза урадила за Жељка Митровића у претходних девет година?

[ngg src=“galleries“ ids=“278″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Да подсетимо, то је иста она Пореска управа која је од 2012-2016. године одложила порески дуг ПИНК-у у висини од 1,52 милијарде динара на 93 рате. Такође, Пореска управа није демантовала нови документ који се ових дана појавио у јавности и који показује да је „Споразумом о одлагању дугованог пореза“ од 15. марта 2016. године Жељку Митровићу одобрено ново одлагање плаћања пореза у износу од скоро 400 милиона динара на пет година, односно 60 једнаких месечних рата и доспећем последње рате у марту 2021. За разлику од смешног уверења којим сада маше Жељко Митровић уз помоћ Синише Малог и БИА – ја сам изашао са изводима из Јединственог регистра пореских обвезника од 3. августа 2020. године где се јасно види да „PINK INTERNATIONAL COMPANY“ дугује 146 милиона динара за порез држави Србији, а да Жељко Митровић као физичко лице није платио годишњи порез на доходак грађана у висини од 104 милиона динара, као и да његова угашена Агенција за уметничку обраду звука „Пинк студио Жељко Митровић“ дугује за порез из 2016. године 3 милиона и 724.000 динара? Дакле, само по ова три основа Жељко Митровић је пре две недеље дуговао овој држави за порез преко 250 милиона динара. Шта се догодило у ове две недеље? Да ли су му поново одобрени репрограми или је исплатио порез од неке нове државне субвенције коју је добио од ове власти? И како пролазе обични грађани пред Пореском управом и од стране јавних извршитеља док се тајкунима све опрашта?
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: