Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Kosovski kamen spoticanja unutar opozicije

Kamen sa Kosova i Metohije koji sam doneo u Narodnu skupštinu izgleda će postati kamen spoticanja i unutar opozicije, a ne samo prema vlasti.

Molim Sašu Jankovića da javno objasni jučerašnju izjavu da kada bi bio na vlasti ne bi stajao na putu razvoja „Kosovaˮ kao demokratske „državeˮ i da ne treba sprečavati da „Kosovoˮ postane član međunarodnih organizacija? Da li to znači da se on zalaže za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova kao uslova za dalji put Srbije u EU po svaku cenu?


U čemu se onda kada je u pitanju spoljna politika Srbije Saša Janković razlikuje od Vučića? Ako se i Čedomir Jovanović, i Nenad Čanak, i Dragan Šutanovac, i Saša Janković otvoreno slažu sa Vučićevom idejom priznanja tzv. nezavisnog Kosova, onda oni nisu opozicija i radili bi na vlasti očito sve isto kao Vučić. Da li su oni onda deo iste zapadne ekipe za priznanje nezavisnosti lažne države Kosova?


Da se konačno razumemo jednu stvar: Ako ćemo da menjamo Vučića, a hoćemo – onda moramo da menjamo i njegovu politiku i ceo sistem, a ne da opet na vlast dođu nove sluge Zapada, ostane isti krug kriminala i korupcije i ista izdajnička politika prema Kosmetu.


Kosovo i Metohija postaje iznova centralno političko i državno pitanje Srbije – „grdno sudilišteˮ, kako reče Njegoš, na kome ćemo svi pokazati pravo lice i svu svoju politiku. Onoga trenutka kada Vučić iduće godine izađe sa idejom potpisa nezavisnosti tzv. Kosova u formi obavezujućeg dokumenta o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između dve države, Srbije i Kosova  – ključno pitanje će biti ko će iz prozapadne opozicije ustati protiv toga? Verujem da će jedni javno podržati Vučića, a drugi će reći: „Bolje da on potpiše nego da moramo miˮ. Ko se pobuni – taj je pravi za saradnju unutar opozicije na temelju zaštite nacionalnih i državnih interesa.


Dakle, pre beogradskih i vanrednih parlamentarnih izbora, da mi najpre rešimo šta ko misli i planira u vezi sa Kosovom i Metohijom, pa ćemo onda da rešavamo druga politička pitanja. A ne da mnogi danas glume opoziciju Vučiću, a posle da nakon Vučićevog pada sa vlasti nastave da rade sve isto kao on. Jer to smo jednom već imali: Aleksandar Vučić se predstavljao kao veliki protivnik režima Borisa Tadića, a onda je po dolasku na vlast nastavio Tadićevim putem. I otišao mnogo dalje u izdaji Kosova i Metohije od Tadića. Nećemo valjda dozvoliti da nam se to ponovi nakon što srušimo Vučića sa vlasti.


Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: