Покренута нова акција Двери БУДИМО СОЛИДАРНИ са циљем подршке домаћем предузетнику, малим домаћим трговинама и занатским радњама, и куповини домаћих производа у продавницама, као и на пијацама директно од пољопривредних произвођача.

     У тренутку док мали домаћи предузетник пропада, отпушта раднике и затвара фирме, крајњи је час за промену економске парадигме. У Србији је и даље на власти неолиберални економски модел успостављен у време Млађана Динкића у коме су фаворизоване стране компаније и увознички лоби. Време је за промену економског модела и стављање домаћег економског интереса у први план. Више о томе Српски покрет Двери ће изнети у свом новом Економском манифесту који је у припреми. С обзиром да се ова стара идеја Двери о економском патриотизму не може реализовати док не дођемо на власт, одлучили смо се да одмах покренемо нову акцију која зависи само од нас грађана. У питању је нова кампања Двери под називом „БУДИМО СОЛИДАРНИ“ и са циљем подршке домаћем предузетнику, малим домаћим трговинама и занатским радњама, и куповини домаћих производа у великим продавницама, као и на пијацама директно од наших сељака произвођача.
 
Док се стране мултинационалне компаније и даље обилато субвенционишу из државног буџета који пуне грађани Србије и добијају на поклон милијарде наших пара – мали домаћи привредник страда од последица пандемије. Пошто не можемо да се ослонимо на сопствену Владу – морамо се ослонити једни на друге и међусобно помагати. Кључна реч у овој економској кризи постаје солидарност и подршка домаћим предузетницима. Зато смо покренули ову акцију солидарности са угроженим домаћим привредницима и позивамо грађане Србије да куповином домаћих производа подрже комшију домаћег предузетника и наше домаће пољопривредне произвођаче како би могли да преживе тешко време кризе. Исто важи и за пружаоце различитих услуга у комшилуку: занатске радње, фризере, козметичаре, фитнес инструкторе и угоститеље, све наше вредне људе који се боре и раде у тешком времену.
Будимо солидарни: КУПУЈМО У КОМШИЛУКУ – КУПУЈМО ДОМАЋЕ – ПОДРЖИМО ДОМАЋЕГ ПРЕДУЗЕТНИКА!
Бошко Обрадовић
Председник Двери

 
Целу конференцију за медије Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде: