Српски Покрет Двери - Лого
Search

На оптуженичкој клупи, да је Србија правна држава и да је тужилаштво самостално да покрене истраге, уместо чланова Српског покрета Двери данас би  требало да седе министар Златибор Лончар због јавности познатих веза са Земунским кланом, или народни посланик Маријан Ристичевић због општепознатих привредних малверзација у којима је учестовао он и чланови његове породице.

       Такође би требало испитати улогу генералног секретара Владе Новака Недића и других високих функционера СНС, који су од стране бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића и народног посланика Владимира Ђукановића јавно оптужени да су учествовали у стварању криминалне групе Вељка Беливука која је недавно ухапшена. Међутим, сви они су заштићени од тужилачких и полицијских истрага и њихови случајеви не налазе се пред судом, већ се суди опозиционарима који су изразили свој протест против кршења Устава и закона у Народној скупштини. Више је него јасно да у случају нас четворице којима се суди није било никаквог ремећења јавног реда и мира или угрожавања било кога на јавном скупу, јер никаквог јавног скупа није ни било већ су тадашњи народни посланици Двери, 8. маја прошле године испред Дома Народне скупштине, протествовали против измена изборних закона у сред изборне кампање, што је највећи недемократски скандал у савременој Европи. 
 
Нама се у Првом основном суду у Београду практично суди због вербалног деликта, посланичког и опозиционог политичког рада, јер смо указали на кршење Устава и закона, док се и даље не процесуирају и не одговарају они који су заиста починили кривична дела, а припадају врху актуелне власти. Тога дана су сви народни посланици и министри без икаквих проблема са наше стране ушли у Народну скупштину где је одржана седница против чијег дневног реда смо ми протествовали на степеништу испред. Једини инцидент изазвали су управо министар Лончар и посланик Ристичевић који су провоцирали и желели да дође до инцидента. Подсетићу јавност да је тужилаштво овај предмет покренуло под притиском лажног штрајка глађу народних посланика СНС Александра Мартиновића и Сандре Божић, а да још увек ћути о највећим криминалним аферама у врху власти попут Савамале, Крушика, Телекома или Дијане Хркаловић, иза којих стоји сам врх СНС.
 
Овде смо да пред судом одбранимо право опозиције на политички став и борбу против једне недемократске и криминалне власти којој заправо треба да буде суђено, а не онима који указују на противуставне и противзаконите активности владајућег режима.  

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:


 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: