Кампања Српског покрета Двери „Од породице до породице“ у Нишу

       Првог дана посете Нишу, делегација Српског покрета Двери на челу са председником Бошком Обрадовићем указала је на огроман еколошки проблем у овом граду у коме постоји више од 200 дивљих депонија. Двери су одржале конференцију за медије управо на једној таквој локацији испред Железничког моста где се налазе дивље депоније уз обалу Нишаве на неколико стотина метара од строгог центра града. На истој локацији делегација Двери обишла је и ромско насеље у коме без санитарних чворова и воде живи девет породица са преко 40 деце. Потом је Бошко Обрадовић заједно са сарадницима шетајући центром Ниша делио нови број политичке новине Двери под именом Породични гласник Србије и разговарао са грађанима, посетивши и нишку Скадарлију — Казанџијско сокаче. У поподневним сатима организован је и баскет на једном од најчувенијих нишких кошаркашких терена у Бункеру на Маргеру. Први дан је завршен посетом амфитеатру на нишком Кеју где је Бошко Обрадовић разговарао са младима који се ту окупљају у великом броју. 

Другог дана посете Нишу Двери су организовали Породичну акцију у оквиру које је уприличена и конференција за медије на којој је речено следеће: 
 
Бошко Обрадовић: Да би млади људи остајали у Србији држава мора да им изађе у сусрет и подржи сваки нови брак и породицу. Најбоље решење за то је пореска реформа у корист породице. За свакога ко ступи у брак аутоматски треба да следује смањење пореза на зараду, а за свако добијено дете и смањење пореза на имовину. На тај начин држава би показала да јој је стало до породичне политике и борбе против беле куге, а младим брачним паровима и посебно онима са више деце би остајало више новца у кућном буџету. Посебну подршку морају да добију и самохране мајке и очеви, старачка и самачка домаћинства, брачни парови који не могу да имају деце, као и вишедетне породице. Социјална политика Двери подразумева и подршку пензионерима са најмањим пензијама, као и ратним војним ветеранима док посебну пажњу држава мора да покаже према домаћим породичним фирмама и домаћим пољопривредним газдинствима која треба да добију субвенције а не стране компаније. 

[ngg src=“galleries“ ids=“412″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Целу данашњу конференцију за медије можете погледати овде: